ΝΔ: Απομάκρυναν διορισμένο επί ΣΥΡΙΖΑ υπάλληλο της Βουλής

Τρεις συνολικά διορισμένοι υπάλληλοι απομακρύνθηκαν ως «προεκλογικά κομματικά ρουσφέτια» της αντιπολίτευσης.
Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στο κέντρο της Αθήνας λόγω γυρισμάτων

Στην ανάκληση του διορισμού στη Βουλή του πρώην προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Κοινωνίας της Πληροφορίας επί ΣΥΡΙΖΑ Ιδομενέα Μανωλιτσάκη προχώρησε  η διοίκηση του ιδρύματος.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν τόσο ο διορισμός του κ. Μανωλιτσάκη όσο και δύο ακόμα υπαλλήλων στο Ίδρυμα της Βουλής που χαρακτηρίστηκαν ως «προεκλογικά κομματικά ρουσφέτια από την αντιπολίτευση» είχαν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον τέως πρόεδρο της Εθνικής Αντιπροσωπείας Νίκο Βούτση.

Ο κ. Μανωλιτσάκης, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2015 τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση επικεφαλής της Κοινωνίας της Πληροφορίας και ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη της κυρίας Ρένας Δούρου, είχε προσληφθεί στις 31 Μαΐου 2019 με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου πλήρους απασχόλησης για δύο (2) έτη, σε κενή οργανική θέση ΠΕ Πληροφορικής.

«Ο εν λόγω υπάλληλος τοποθετείται στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Προβολής και Πολυμέσων και αναλαμβάνει να εκτελεί καθήκοντα της ειδικότητάς του ή όποια άλλα συναφή, παρεμφερή ή άλλα καθήκοντα του αναθέτει η Εκτελεστική Επιτροπή ή η Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος», αναφερόταν στη σχετική απόφαση της προέδρου του Ιδρύματος της Βουλής Νίκης Μαρωνίτη.

Με απόφαση όμως της κυρίας Μαρωνίτη ανακαλείται η παραπάνω απόφαση. Χαρακτηριστικό είναι πώς στην αιτιολογία της αναφέρεται για τον κ. Μανωλιτσάκη ότι ανακαλείται ο διορισμός του «για λόγους διαφορετικής εκτίμησης των αυτών πραγματικών περιστατικών, και συγκεκριμένα, έπειτα από επαναξιολόγηση των προτεραιοτήτων και των λειτουργικών αναγκών του Ιδρύματος της Βουλής, ειδικότερα στο πεδίο των δράσεων που άπτονται ψηφιακών εφαρμογών, σε συνδυασμό με λόγους γενικότερου δημοσίου συμφέροντος που αφορούν σε εν γένει ζητήματα λειτουργίας του νομικού προσώπου του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, δεν κρίνεται, επί του παρόντος, αναγκαία η πλήρωση της εν λόγω θέσης»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ