ΔΕΘ: Γιατί άλλαξε τελευταία στιγμή η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΔΕΘ: Γιατί άλλαξε τελευταία στιγμή η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ποια εξαγγελία δεν έκανε τελικά

Το instanews σας είχε ενημερώσει πρώτο για την απόφαση του πρωθυπουργού και του επιτελείου του να ανακοινώσει την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος από το βήμα της ΔΕΘ.

Πράγμα που όντως έγινε, αλλά όχι άμεσα καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι δεν θα συμβεί μέσα στο 2020. Τι έγινε και άλλαξε ξαφνικά γνώμη ο πρωθυπουργός; Το instanews έχει όλο το παρασκήνιο.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές το πρόβλημα δεν ήταν οικονομικό. Τα ισοδύναμα για τα 500 εκατομμύρια ευρώ που θα χάνονταν με την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος είχαν βρεθεί, η ένσταση όμως του επικοινωνιακού επιτελείου του Κυριάκου Μητσοτάκη άλλαξε την ατζέντα.

Οι επικοινωνιολόγοι του πρωθυπουργού τον συμβούλεψαν να μην επιλέξει τη λογική της παροχολογίας στη ΔΕΘ όπως έκαναν οι προκάτοχοί του αφενός για να δείξει ότι δεν είναι σαν τους άλλους, αφετέρου για λόγους τακτικής.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζεται στην κατάργηση των φόρων. Αν λοιπόν καταργήσει έναν ακόμα, τόσο γρήγορα, χάνει ένα επικοινωνιακό χαρτί που σε μια δύσκολη ώρα μπορεί να του φανεί χρήσιμο.

Όπως πληροφορείται το instanews η φράση των συνεργατών του πρωθυπουργού που τον έπεισε τελικά ήταν «πρόεδρε δεν μη γίνεις Τσίπρας στις παροχές».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.