Καρφιά Κεφαλογιάννη κατά Μητσοτάκη…

Η εμφάνιση της ωραίας Όλγας που τους έκοψε τον βήχα

Για τα γλυπτά του Παρθενώνα και την πρόταση του πρωθυπουργού

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις εντός Νέας Δημοκρατίας στοιχημάτιζαν ότι η ώρα που η Όλγα Κεφαλογιάννη θα…απαντούσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μη υπουργοποίησή της δεν θα αργούσε.

Η κ. Κεφαλογιάννη το έκανε με τον τρόπο που η ίδια γνωρίζει καλύτερα απ’ τον καθένα. Άφησε σαφέστατες αιχμές κατά του πρωθυπουργού για το θέμα των γλυπτών του Παρθενώνα, με διακριτικό τρόπο και χωρίς κανείς να μπορεί να την κατηγορήσει ότι ασκεί εσωκομματική αντιπολίτευση:

«Χρειάζεται προετοιμασία με τεκμηριωμένα επιχειρήματα» γράφει η βουλευτής της ΝΔ αναφορικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα και την πρόταση που ετοιμάζει η ελληνική πλευρά (υπονοώντας ότι η πρόσφατη πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για δανεισμό των Μαρμάρων δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένη). Και συνεχίζει:

«Ο Παρθενώνας αποτελεί το κορυφαίο σύμβολο των αξιών του Δυτικού πολιτισμού. Αντιπροσωπεύει την κλασική τέχνη στο αποκορύφωμά της. Τα γλυπτά του Παρθενώνα δεν είναι αυθύπαρκτα έργα τέχνης, είναι μέρος ενός αδιαίρετου συνόλου.

Η δίκαιη και διαχρονική ελληνική διεκδίκηση στηρίζεται στο όνομα της ενότητας και της ολότητας του μνημείου. Ενός μνημείου ανυπολόγιστης αξίας για όλη την ανθρωπότητα. Η επαναφορά των Γλυπτών του Παρθενώνα στην πατρίδα τους, την Ελλάδα, αποτελεί μία ιστορική εθνική προσδοκία.

Μία διεκδίκηση που χρειάζεται εθνική ομοψυχία και προετοιμασία με τεκμηριωμένα επιχειρήματα.
Πρόκειται για τον ακρογωνιαίο λίθο της εθνικής στρατηγικής πολιτιστικής διπλωματίας που οφείλουμε να αναπτύξουμε διεθνώς».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.