Έφη Αχτσιόγλου μαινόμενη…

Σφοδρή επίθεση στον Βρούτση.
Η εξομολόγηση της Έφης Αχτσιόγλου: «Ζω στο ενοίκιο, σε ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι»

«Περίμενα ότι θα κάνει αλλαγές η ΝΔ εις βάρους των εργαζομένων αλλά δεν περίμενα να το κάνει με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ρίχνοντας τα βέλη της στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Αρχικά, η κυρία Αχτσιόγλου ανέφερε ότι ήδη από 1/1/2019 είχε ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός για όλες τις συντάξεις και τόνισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα μειώσεων λόγω του μη επανυπολογισμού από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, όλο το προηγούμενο διάστημα ο Γιάννης Βρούτσης ισχυριζόταν ότι για ένα μεγάλο πλήθος συντάξεων δεν έγινε επανυπολογισμός, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο αγωνία στους συνταξιούχους.

Αναφορικά με την προσωπική διαφορά, δήλωσε ότι με βάση τον ασφαλιστικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ η προσωπική διαφορά διατηρείται εσαεί. «Το επαναλαμβάνω γιατί υπάρχει πάλι μία παραπληρφόρηση ότι τάχα κάποια στιγμή οι συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις λόγω του δικού μας νόμου. Δεν μπορώ όμως να δεσμευτώ για την κυβέρνηση της ΝΔ…».

Συνεχίζοντας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι από 1/1/2019 μία σημαντική μερίδα συνταξιούχων, περίπου 600.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, ξεκίνησαν να βλέπουν μικρές αλλά σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις που θα διατηρηθούν σε βάθος πενταετίας αν δεν αλλάξει κάτι από τη σημερινή κυβέρνηση.

Όσον αφορά τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης η κυρία Αχτσιόγλου διέψευσε για άλλη μία φορά τα στοιχεία του κ. Βρούτση για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.

«Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που κατέθεσα στη Βουλή τέλη Ιουνίου από τα ίδια τα ταμεία, οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις συνταξιοδότησης (κύριες, επικουρικές και εφάπαξ) ήταν 107.000. Άκουσα έκτοτε τον υπουργό να παίζει με τα νούμερα και να δίνει πολύ μεγαλύτερα. Του είπα ευθέως ότι φουσκώνει τα νούμερα».

Όσον αφορά στην κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε απολύτως ψευδές το επιχείρημα του Γιάννη Βρούτση περί φακελώματος του εργαζόμενου.

«Ο εργοδότης δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία του εργαζόμενου παρά μόνο σε ό,τι αφορά τη δική του επιχείρηση. Είναι προσωπικά δεδομένα. Είναι απαράδεκτο ένας υπουργός Εργασίας να υπογραμμίζει μία παράνομη πρακτική για να δικαιολογήσει κατάργηση μέτρου προστασίας των εργαζομένων», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ