Τα παρασκήνια της συνάντησης Μητσοτάκη- Μέρκελ

Τα παρασκήνια της συνάντησης Μητσοτάκη- Μέρκελ

Η κίνηση του πρωθυπουργού που άφησε την καγκελάριο με ανοιχτό το στόμα...

Μπόλικα και πιπεράτα παρασκήνια είχε η συνάντηση του πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Εκείνα που ξεχώρισαν ήταν δυο.

Το πρώτο που προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς, ήταν ότι κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων Ελλάδας και Γερμανίας, Μέρκελ και Μητσοτάκης δεν ήταν όρθιοι, αλλά καθιστοί.

Σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνει ο γερμανικός Τύπος σήμερα, αυτό συνέβη ύστερα από επιθυμία της Καγκελαρίου η οποία ήθελε να αποφύγει δυσάρεστα απρόοπτα σαν τα τελευταία που είχαν κάνει το γύρο του κόσμου και την έδειχναν να τρέμει όταν ήταν όρθια.

Το δεύτερο έχει να κάνει με μια κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που άφησε κυριολεκτικά την Άνγκελα Μέρκελ με ανοιχτό το στόμα.

Πιο συγκεκριμένα στο φινάλε της κοινής συνέντευξης Τύπου ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στη Γερμανίδα καγκελάριο στη μητρική της γλώσσα, εκπλήσσοντάς την.

Μάλιστα, η Μέρκελ, όταν ο Ελληνας πρωθυπουργός άρχισε την τοποθέτησή του κι άκουσε τα γερμανικά, γύρισε έκπληκτη, χαμογέλασε αμήχανα και τον κοίταξε καθώς δεν περίμενε μια τέτοια κίνηση από τον πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.