Έχασε τον έλεγχο της easyHotel ο Στέλιος Χατζηιωάννου

Τι ισχύει για την αξία της easyHotel.
Έχασε τον έλεγχο της easyHotel ο Στέλιος Χατζηιωάννου

Δυσάρεστη εξέλιξη για τον Στέλιο Χατζηιωάννου.

Ο Κύπριος δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής το ομίλου easyGroup έχασε τον έλεγχο της easyHotel στην μάχη του με την εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων ICAMAP με έδρα το Λουξεμβούργο.

Το fund ICAMAP απέκτησε το 50% που απαιτείται για τον πλήρη έλεγχο του ξενοδοχειακού ομίλου. Την περασμένη εβδομάδα, το fund, σε συνεργασία με το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο Ivanhoe Cambridge, κατέθεσαν προσφορά εξαγοράς της easyHotel αποτιμώντας την στα 168 εκατομμύρια δολάρια (138,7 εκατομμύρια λίρες) και αύξησε το ποσοστό του πάνω από το 44%.

Ο ίδιος είχε κατηγορήσει το fund ότι προσπαθούσε να «κλέψει» την easyHotel «κάτω από τη μύτη» των υπόλοιπων επενδυτών, προσπάθησε να εμποδίσει την εξαγορά μέσω αύξησης του μεριδίου του στην easyHotels PLC από το 27,5% σε περίπου 30%. Ωστόσο, η κοινοπραξία απέκτησε την Τετάρτη το 50% της EasyHotel.

«Καταφέραμε να βρούμε μόνο 10.000 μετοχές στις 95 πέννες και παρά την αύξηση της προσφοράς στις 96 πέννες δεν καταφέραμε να βρούμε άλλους πωλητές πρόθυμους σε αυτή την τιμή. Ζητώ από όλους τους μετόχους να συμμετάσχουν στην απόρριψη της τρέχουσας προσφοράς των 95 πεννών όπως έκανα εγώ για το σύνολο του μεριδίου μου», δήλωσε.

Μάλιστα, υποστήριξε πως η αδυναμία να βρεθούν περισσότεροι πωλητές στις 95 πέννες καταδεικνύει πως η αξία της easyHotel είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που καταγράφεται στην προσφορά της ICAMAP.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ