Οι 2 υπουργοί που είδαν κίτρινη κάρτα απ’ τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Οι 2 υπουργοί που είδαν κίτρινη κάρτα απ’ τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Το μεγάλο λάθος που έκαναν

Την ενόχληση του πρωθυπουργού, αλλά και του υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, έχουν προκαλέσει οι εξαγγελίες υπουργών, οι οποίες έχουν μεγάλο δημοσιονομικό κόστος.

Ο πρωθυπουργός έχει ήδη βγάλει τις πρώτες κίτρινες κάρτες και είναι αποφασισμένος να τραβήξει αυτιά στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο, ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα προσωπικών πολιτικών για τις οποίες δεν είναι ενήμερη η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Βηματοδότη» ο κ. Σταϊκούρας εμφανίζεται ενοχλημένος από τις δηλώσεις των συναδέλφων του υπουργών που εξαγγέλλουν ελαφρά τη καρδία από φοροελαφρύνσεις και πακέτα προσφορών έως και μειώσεις ΦΠΑ, χωρίς να τον ενημερώσουν ή χωρίς να πάρουν την έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε με την εξαγγελία του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη για τη μεταφορά ολόκληρου του τουριστικού πακέτου στο κλιμάκιο του 13%, η οποία -σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ-  έγινε χωρίς καν να τον έχει ρωτήσει.

Το δεύτερο είχε να κάνει με την εξαγγελία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για μείωση φορολογίας σε συμβόλαια αθλητών και εισιτήρια.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.