Η απόφαση Μητσοτάκη που έφερε γκρίνια στη ΝΔ

Οι 5 άνθρωποι του προέδρου

Τι του καταλογίζουν τα στελέχη της παράταξης

Η μουρμούρα των στελεχών την Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε λίγο πιο σύντομα απ’ ό,τι περίμεναν οι παλιές καραβάνες του κινήματος.

Όπως έλεγε χαρακτηριστικά ιστορικό στέλεχος της παράταξης «Ο Μητσοτάκης τον λαϊκισμό μπορεί να τον νικήσει, την εσωστρέφεια όχι». Και αποδείχτηκε περίτρανα αυτό, καθώς πριν ακόμα κλείσει δίμηνο στην εξουσία η κυβέρνηση οι πρώτες γκρίνιες βουλευτών έχουν αρχίσει.

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση του νέου ρόλου του Ιάσωνα Πιπίνη, ο οποίος ανέλαβε σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα Λατινικής Αμερικής.

Η αντίδραση των στελεχών της παράταξης δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο του κ. Πιπίνη όσο με το timing και το μήνυμα που περνάει ο πρωθυπουργός.

Σχολιάζουν χαρακτηριστικά ότι πριν καλά καλά ξεκινήσει τη θητεία της, η κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε ΙΕΚ δημοσιογραφίας, καθώς σε όλες τις θέσεις-κλειδιά βρίσκεται (τουλάχιστον) ένας δημοσιογράφος, γεγονός που ενισχύει τα επιχειρήματα του Σύριζα περί καθεστωτικών Μέσων και δημοσιογράφων που έχουν άλλους στόχους και όχι να υπηρετήσουν το λειτούργημά τους.

Βέβαια ο πραγματικός λόγος της γκρίνιας είναι άλλος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δείξει από την πρώτη μέρα ότι δεν θα διστάσει να αξιοποιήσει εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα είτε εντός, είτε εκτός κυβέρνησης με αποτέλεσμα πολλοί βουλευτές της ΝΔ, να μένουν εκτός… κυβερνητικού κάδρου.

Όσο τα αποτελέσματα θα δικαιώνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ουδείς θα μπορεί να τον αμφισβητήσει ανοιχτά και τα παράπονα θα κρύβονται κάτω απ’ το χαλάκι. Στην πρώτη στραβή όμως πολλοί εντός κόμματος θα αρχίσουν να…κελαηδάνε!

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.