Ποιοι θα αποχωρήσουν απ’ τον Σύριζα αν προχωρήσει το «Νέο κόμμα Τσίπρα»

Τσίπρας: «Το 2015 με βοήθησε το καθαρό μυαλό»

Αλλαγή με απώλειες…

Η ατμόσφαιρα εντός Σύριζα το τελευταίο διάστημα μυρίζει μπαρούτι. Το instanews σας είχε πληροφορήσει από την πρώτη στιγμή ότι πολλά στελέχη εντός κόμματος δεν βλέπουν με θετικό  μάτι την… επιχείρηση πασοκοποίησης που ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Πρωτοκλασάτα στελέχη του Σύριζα σε δημοσιογραφικά πηγαδάκια μιλούν ανοιχτά για ανάγκη διατήρησης του αριστερού προφίλ του κόμματος και απορρίπτουν τη στροφή προς το κέντρο.

Για την ακρίβεια δεν θεωρούν ότι το νέο κόμμα που οραματίζεται ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να ξεκινάει από το κέντρο και να φτάνει ως τις παρυφές της αριστεράς, αλλά να ξεκινάει απ’ την αριστερά και να καταλήγει σε ένα (προοδευτικό) κομμάτι του κέντρου.

Συνομιλητές τους μάλιστα τονίζουν με νόημα ότι ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί προ εκπλήξεως αν προχωρήσει το σχέδιό του χωρίς διάλογο με τους συντρόφους του εντός Σύριζα και σημειώνουν ότι σε μια τέτοια περίπτωση 3 τουλάχιστον πρωτοκλασάτα στελέχη θα ανοίξουν μόνα τους την πόρτα εξόδου καθώς δεν θα έχουν θέση στο νέο κόμμα.

Τι θα πράξει ο Αλέξης Τσίπρας; Οι πληροφορίες του instanews κάνουν λόγο για ειλημμένη απόφασή του να φτάσει ως το τέλος τον μετασχηματισμό του Σύριζα σε μια νέα, προοδευτική παράταξη. Με κάθε κόστος…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.