Άσχημα νέα για την Ryanair…

Άρχισαν τα όργανα...
Άσχημα νέα για την Ryanair...

Με ένα πρωτοφανές κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων από τους ίδιους τους υπαλλήλους της έρχεται αντιμέτωπη η Ryanair.

Πιο συγκεκριμένα, άδεια στους Βρετανούς πιλότους της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair να προχωρήσουν σε απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή, έδωσε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, απορρίπτοντας το αίτημα της εταιρείας να μπλοκάρει τις κινητοποιήσεις τους.

Στο μεταξύ, σήμερα, ξεκίνησε τις απεργιακές κινητοποιήσεις το προσωπικό καμπίνας της Ryanair στην Πορτογαλία.

Η πενθήμερη απεργία κηρύχθηκε από το σωματείο SNPVAC και είναι η πρώτη μιας σειράς προγραμματισμένων κινητοποιήσεων στην Ιρλανδία, τη Βρετανία και την Ισπανία.

Η απεργία πραγματοποιείται ένα χρόνο μετά τις κινητοποιήσεις που ανάγκασαν την εταιρεία να ακυρώσει εκατοντάδες πτήσεις, καθώς οι εργαζόμενοι ζητούσαν τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και του μισθού τους.

Η διοίκηση της εταιρείας επεσήμανε ότι έχουν σημειωθεί πρόοδοι μετά τις περσινές απεργίες, με την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αρκετά σωματεία πιλότων σε όλη την Ευρώπη.

Όμως το SNPVAC καταγγέλλει ότι η Ryanair αρνείται να συμμορφωθεί με το πρωτόκολλο που υπεγράφη τον Νοέμβριο και προβλέπει την παροχή δώρου γιορτών στους εργαζόμενους, 22 ημέρες ετησίως άδεια και πλήρη συμμόρφωση με τη νομοθεσία της Πορτογαλίας σε θέματα οικογενειακού δικαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ