Ποσό-μαμούθ για την Μπέμπα του προέδρου

Ποσό-μαμούθ για την Μπέμπα του προέδρου

Είναι πολλά τα λεφτά…

Ένα από τα θέματα που είχαν πυροδοτήσει την πολιτική αντιπαράθεση την περίοδο των μνημονίων ήταν το αλεξίσφαιρο και αλεξίβομβο αυτοκίνητο του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η τότε κυβέρνηση είχε κατηγορήσει την αντιπολίτευση για φτηνό λαϊκισμό όταν η τελευταία μιλούσε για αχρείαστες σπατάλες.

Ανάλογη συζήτηση άνοιξε και στην Κύπρο για την Μπέμπα του προέδρου Αναστασιάδη. Ο «Βηματοδότης» έχει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ:

€258.850. Τόσα στοίχισε η αγορά της νέας θωρακισμένης (αλεξίσφαιρης και αλεξίβομβης) προεδρικής λιμουζίνας (BMW) την οποία θα χρησιμοποιεί ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Οσον αφορά το παλιό πλέον προεδρικό αυτοκίνητο (που έκανε τα χιλιόμετρά του) θα χρησιμοποιείται για τη μεταφορά επισήμων οι οποίοι επισκέπτονται την Κύπρο. Στο πόσο των 258.850 ευρώ περιλαμβάνεται και η προμήθεια τεσσάρων (4) επιπλέον τροχών (ζάντα, ελαστικό, αισθητήρες πίεσης), ιδίου τύπου και διαστάσεων με τους τροχούς του οχήματος.

Σημειώνεται ότι το κόστος αγοράς του προηγούμενου θωρακισμένου οχήματος του Προέδρου (η αγορά έγινε το 2010 και δεν περιελάμβανε τους 4 επιπλέον τροχούς) ήταν €291.000, πλέον ΦΠΑ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.