Το δηλητηριώδες καρφί του Πολάκη…

Δεν ξεχνά το κοινό του παρελθόν του στην ΚΝΕ με τον νυν υπουργό Εσωτερικών.
Το δηλητηριώδες καρφί του Πολάκη…

Ατάκες-φωτιά επιφύλασσε στην Κυβέρνηση ο Παύλος Πολάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου κατάργησης της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και του πανεπιστημιακού ασύλου, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Πρώτος δέκτης ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Στο ψευδεπίγραφο δίλημμα που βάζετε κυβερνησιμότητα ή Δημοκρατία απαντάμε ότι πρώτον δεν είναι δίλημμα και δεύτερον είμαστε με τη Δημοκρατία. Το βουλευόμενο όργανο της τοπικής αυτοδιοίκησης κύριε υπουργέ των Εσωτερικών -και τα κουβεντιάζαμε και παλιά σε μια νεολαία στην οποία συνυπήρξαμε- είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο δήμαρχος είναι κατ’ απονομή εκτελεστικό όργανο. Εσείς τι κάνετε τώρα; Παίρνετε την εξουσία από το Δημοτικό Συμβούλιο και τη δίνετε στο δήμαρχο…», είπε ο Πολάκης σχολιάζοντας καυστικά την ιδεολογική μεταστροφή του Θεοδωρικάκου.

Και δεν έμεινε εκεί, καθώς οι σπόντες συνεχίστηκαν:

«Το πιο χοντρό που κάνετε είναι αυτό με τις τοπικές κοινότητες, τα κύτταρα της λαϊκής εξουσίας που λέγαμε μια φορά και έναν καιρό κ. Θεοδωρικάκο, είναι η πρώτη προσπάθεια ενδοδημοτικής αποκέντρωσης.

Δεν το θυμάστε που το λέγαμε αυτό;» είπε ο Π. Πολάκης και πρόσθεσε ότι το αρμόδιο συλλογικό όργανο της κοινότητας με τον «Κλεισθένη Ι» αποκτούσε αποφασιστικό ρόλο για τα μικρά έργα της κοινότητας, κάτι που καταργείται από το υπό συζήτηση νομοσχέδιο. «Αυτό γιατί το παίρνετε πίσω; Είναι θέμα κυβερνησιμότητας; Ή είναι θέμα ότι τα λεφτά πρέπει να μοιράζονται κεντρικά για να αναπαράγεται και να εκβιάζεται η αναπαραγωγή του συστήματος της τοπικής διαπλοκής; Γιατί αυτό είναι…».

Απευθυνόμενος προς την Κεραμέως, ολοκλήρωσε την «επίθεσή» του στον πρώην «σύντροφό» του στην ΚΝΕ ρίχνοντας στο τραπέζι και το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου:

«Το μισό πολιτικό προσωπικό εδώ μέσα έχει παραχθεί επειδή υπάρχει το πανεπιστημιακό άσυλο. Και αυτός που κάθεται δύο θέσεις δεξιά σας, ανεξάρτητα για το ότι ετάχθη αλλού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ