Το ξαφνικό και άδοξο τέλος του γόη του ελληνικού κινηματογράφου

Το ξαφνικό και άδοξο τέλος του γόη του ελληνικού κινηματογράφου

Ένας εξαιρετικός ηθοποιός

Οι σημερινοί νέοι στο άκουσμα του επωνύμου, Νέγκα, σίγουρα το πρώτο πράγμα που θα σκεφτούν είναι την Αθηναϊδα, τη γνωστή ραδιοφωνική παραγωγό και παρουσιάστρια.

Οι πιο παλιοί βέβαια θυμούνται τον πατέρα της και την τραγική ιστορία του. Ο Χρήστος Νέγκας ήταν ο γόης του ελληνικού κινηματογράφου.

Μπορεί να μην κρατούσε πρώτους ρόλους, μπορεί να μην ήταν από τα πρώτα και τα μεγάλα ονόματα στο κινηματογραφικό πανί ή στη μικρή οθόνη αλλά κατάφερε να ξεχωρίσει τόσο με το ταλέντο του όσο και με τη γαλήνια φυσιογνωμία του.

Με συμμετοχή σε δεκάδες ταινίες και αξιοζήλευτη καριέρα ο Χρήστος Νέγκας κατάφερε να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στον ελληνικό κινηματογράφο, πριν η μοίρα γράψει για εκείνον το πιο μαύρο σενάριο της ζωής του.

Ήταν 21 Ιουνίου του 1981 όταν μια είδηση συγκλόνισε την κοινή γνώμη, αλλά και τον καλλιτεχνικό κόσμο. Ο ηθοποιός Χρήστος Νέγκας βρέθηκε πνιγμένος στα νερά της παραλίας της Αναβύσσου.

Το ξαφνικό και άδοξο τέλος του γόη του ελληνικού κινηματογράφου

Το άψυχο σώμα του ηθοποιού βρέθηκε από κολυμβητές, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα της εποχής:

«Λουόμενοι είδαν ένα σώμα να επιπλέει, έσπευσαν, το τράβηξαν στην παραλία, αλλά ο άτυχος Νέγκας ήταν ήδη νεκρός. Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι έπαθε καρδιακή προσβολή, όταν βρισκόταν μέσα στο νερό», έγραφε η εφημερίδα «Τα Νέα».

Λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή, ο ηθοποιός είχε εκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ενώ παράλληλα είχε ανοίξει και δικό του διαφημιστικό γραφείο.

Παρόλο που ήταν ένας πολύ δραστήριος άνθρωπος, η καρδιά του τον πρόδωσε νωρίς. Δύο χρόνια πριν από τον θάνατό του έκανε την τελευταία του θεατρική εμφάνιση στο έργο «Σταυροφορία».

Όταν έφυγε από τη ζωή, οι συμπατριώτες του έδωσαν στον δημοτικό κινηματογράφο της Ζακύνθου, το όνομά του για να τον τιμήσουν….

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.