Το… επίδομα, έγινε «13 σύνταξη» και μονιμοποιείται

Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ: «Ο Τσίπρας αντάλλαξε τις συντάξεις με μια μείζονα εθνική υποχώρηση»

Θα εξαγγελθεί στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό

Την «13 σύνταξη» που επί Σύριζα χαρακτήριζε «επίδομα» αναμένεται να μονιμοποιήσει η ΝΔ. Η εξαγγελία της κυβέρνησης θα γίνει στη ΔΕΘ.

Όπως αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής η κυβέρνηση θέλει η 13η σύνταξη να καταβάλλεται σταθερά στους συνταξιούχους κάθε Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα έχει μόνιμο χαρακτήρα, δεν θα είναι με τη μορφή επιδόματος και θα δίνεται σταθερά κάθε Δεκέμβριο.

Μάλιστα τονίζεται ότι θα είναι αφορολόγητη και αυξημένη για τους οικονομικά ασθενέστερους, με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Για παράδειγμα φέτος συνταξιούχος των 500 ευρώ ευρώ έλαβε το μεγαλύτερο ποσό, ασχέτως αν είχε κι άλλα εισοδήματα ή μεγάλη περιουσία και καταθέσεις.

Αγνοήθηκε δηλαδή το συνολικό εισόδημα ή αν είχε δικά του ακίνητα ή εάν εισπράττει ενοίκια βγάζοντας πολλαπλάσια από τη σύνταξη του.

Αντιθέτως, ένας συνταξιούχος των 1.000 ευρώ έλαβε μόλις 265 ευρώ καθαρά παρότι δεν είχε άλλη πηγή εισοδήματος ενώ μπορεί να πληρώνει και 300-400 ευρώ ενοίκιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα έχει υπολογιστεί στον προϋπολογισμό του 2020 το ποσό των 800 εκατ. ευρώ για το συγκεκριμένο μέτρο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.