Αλλάζουν όλα στην ΕΥΠ: Αυτός είναι ο νέος επικεφαλής

Αλλάζουν όλα στην ΕΥΠ: Αυτός είναι ο νέος επικεφαλής

Οι αλλαγές που έγιναν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σημαντικές αλλαγές δρομολογούνται στη δομή της ΕΥΠ. Η ελληνική υπηρεσία πληροφοριών αναδομείται πλήρως μετά από απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον οποίο πέρασε η δικαιοδοσία της υπηρεσίας με προεδρικό διάταγμα.

Έτσι, δημιουργείται θέση Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας στο Γραφείο Πρωθυπουργού, την οποία, όπως ανακοινώθηκε, αναλαμβάνει ο αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος. Ακόμη η ΕΥΠ ενισχύεται με τρεις υποδιοικητές που διευρύνουν τον οργανωτικό και επιχειρησιακό της ορίζοντα.

Ο πρέσβης Αναστάσιος Μητσιάλης, ο οποίος εκπροσωπούσε από το 2016 τη Νέα Δημοκρατία στο Συμβούλιο Εθνικής Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), θα είναι υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις της Υπηρεσίας. Ο Βασίλειος Γκρίζης, ο οποίος διετέλεσε μεταξύ άλλων για 7 χρόνια διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ), θα έχει επιχειρησιακές αρμοδιότητες.

Και ο Διονύσης Μελιτσιώτης, ο οποίος είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, θα είναι υπεύθυνος για οργανωτικά ζητήματα. Νέος Διοικητής της ΕΥΠ ορίστηκε ο Παναγιώτης Κοντολέων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.