Ο μεγάλος φόβος του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ: «Ο Τσίπρας αντάλλαξε τις συντάξεις με μια μείζονα εθνική υποχώρηση»

Αν σκάσει η βόμβα οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δείξει με το «καλημέρα» ότι όσο ήταν στον πάγκο της αντιπολίτευσης έκανε καλή δουλειά.

Ετοίμαζε με την ομάδα του μια σειρά νομοσχεδίων, έθετε στόχους και ζητούσε από τους συνεργάτες του να είναι όλα έτοιμα τη στιγμή που η ΝΔ θα ερχόταν στην εξουσία.

Ήθελε η κυβέρνηση του να είναι δυο βήματα μπροστά από τις εξελίξεις και τα κατάφερε. Υπάρχει όμως και κάτι που δεν μπορούσε να το προετοιμάσει.

Ο λόγος για την ΔΕΗ η οποία βρίσκεται στα όρια της. Το ενδεχόμενο ενός παρατεταμένου black out είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης του πρωθυπουργού.

Και είναι ένα ενδεχόμενο που δεν μπορεί να αποκλειστεί αν αναλογιστεί κανείς την κατάσταση του δικτύου, αλλά και την υπερφόρτωσή του μέσα στον Αύγουστο. Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποφευχθεί το αρνητικό σενάριο, όμως ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά ότι ο κίνδυνος έχει περάσει.

Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι αν συμβεί ένα παρατεταμένο black out ο μήνας του μέλιτος για την κυβέρνησή του θα έχει τελειώσει βίαια.

Και πολύ δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να πείσει τους ταλαιπωρημένους πολίτες ότι το φταίξιμο ανήκει στους προηγούμενους! Ακόμη και αν αυτή είναι η αλήθεια…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.