Για καταστρατήγηση του νόμου κατηγορούν τη ΝΔ για τον ορισμών των 52 γενικών γραμματέων

Για καταστρατήγηση του νόμου κατηγορούν τη ΝΔ για τον ορισμών των 52 γενικών γραμματέων

Εντονες οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τον τρόπο με τον οποίο ορίστηκαν από την κυβέρνηση οι 52 γενικοί γραμματείς. ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για καταστρατήγηση του νόμου, ενώ ο Μητσοτάκης τονίζει ότι η επιλογή έγινε με αξιοκρατία

Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες με την τοποθέτηση 52 γενικών γραμματέων από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς φαίνεται πως δεν υπάρχει νόμος στον οποίο να βασίζεται η επιλογή τους.

Τόσο το ΚΙΝΑΛ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν λόγο για καταστρατήγηση του νόμου που ορίζει τη διαδικασία τοποθέτησης των γενικών γραμματέων, ενώ από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι η επιλογή των 52 έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια.

Το βασικό θέμα που συζητιέται έντονα, είναι πως κανένας εκ των νέων γενικών γραμματέων δεν έχει διορισθεί µε ΦΕΚ και η κυβέρνηση το μόνο που κάνει μέχρι τώρα είναι να καταργεί και να συγχωνεύει γενικές γραµµατείες µε προεδρικά διατάγµατα, δηµιουργώντας και σύγχυση, καθώς παραλείπει ολόκληρες ∆ιευθύνσεις υπουργείων.

Επιπλέον, η Νέα Δημοκρατία δεν αρνείται ότι οι κινήσεις τις δεν πατούν επάνω στο νόμο και αναφέρει ότι θα φέρει νομοθετική διάταξη για να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση, φαίνεται να έχουν δύο επιλογές σε αυτή τη φάση:

H πρώτη είναι να διορίσει αµέσως και επισήµως τους νέους γραµµατείς που ανακοίνωσε πατώντας στον νόµο 4369/2016 (τον οποίο κατήγγειλε) και στην πρόνοιά του να καλύπτονται οι θέσεις προσωρινά µέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία µέσω ΑΣΕΠ, είτε να νοµοθετήσει µια νέα διαδικασία και µετά να ανακοινώσει τον διορισµό αυτών που ήδη ανακοίνωσε.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός έκανε τη δική του δήλωση μέσω Twitter, το βράδυ της Πέμπτης

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.