Το σχέδιο του Μητσοτάκη για να πάρει το πράσινο φως των θεσμών

Ο στρατηγός της Νέας Δημοκρατίας που νίκησε τον Τσίπρα

Κωδικός φοροελαφρύνσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καταστρώνουν τα σχέδια τους, ώστε να καταφέρουν να πάρουν το πολυπόθητο ok των θεσμών για τις φοροελαφρύνσεις που έχουν εξαγγείλει.

Ο πρωθυπουργός θεωρεί κομβικής σημασίας την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, καθώς θα χτίσει εξαρχής μια σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία.

Ήταν άλλωστε η βασική προεκλογική υπόσχεση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν έταξε αυξήσεις όπως οι προκάτοχοι του, αλλά πόνταρε στη χαλάρωση του φορολογικού βάρους που τους έχει γονατίσει.

Το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να κερδίσει η κυβέρνησή του χρόνο.

Να τρέξει τις μεταρρυθμίσεις και την επένδυση του Ελληνικού άμεσα, ώστε να καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των θεσμών και να ρίξει στο τραπέζι το οικονομικό πακέτο ελαφρύνσεων μέσα στον Οκτώβρη.

Σε πρώτη φάση θέλει να ψηφιστούν άμεσα τα εύκολα μέτρα για τα οποία δεν θα εκφράσουν αντίθεση οι θεσμοί και τα πιο βαριά να πάνε λίγο πίσω και να ψηφιστούν μέσα στον Οκτώβρη ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες να πάρουν το πράσινο φως.

Απαραίτητη προϋπόθεση για όλα αυτά είναι να λειτουργήσει σαν καλοκουρδισμένη μηχανή η κυβέρνησή του και να περάσει άμεσα δύσκολες μεταρρυθμίσεις.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.