Με χιούμορ απάντησε ο Τσακαλώτος στις πληροφορίες του αμερικανικού CNBC περί διαδοχής της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ

Μπορεί τη Δευτέρα να κυκλοφόρησε η φήμη πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συγκεντρώνει πιθανότητες διαδοχής της Κριστίν Λαγκάρντ στο ΔΝΤ, ωστόσο ο ίδιος θέλησε να αντιμετωπίσει το δημοσίευμα του CNBC με χιούμορ.
Με χιούμορ απάντησε ο Τσακαλώτος στις πληροφορίες του αμερικανικού CNBC περί διαδοχής της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ

Το αμερικανικό δίκτυο CNBC μετέδωσε πληροφορίες ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ένας εκ των υποψηφίων για την διαδοχή της Κριστίν Λαγκάρντ στο ΔΝΤ και ο ίδιος αντέδρασε με ένα άκρως χιουμοριστικό σχόλιο, από το οποίο βγαίνει το συμπέρασμα πως ποτέ δεν έχει υπάρξει τέτοια πρόταση προς τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

«Άργησα να απαντήσω στην »είδηση« του CNBC γιατί έπρεπε να συμβουλευτώ ειδικό όργανο των 53», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στο Facebook, ενώ προσθέτει:

«Με ψηφοφορία 6-3 μου ανακοινώθηκε ότι πρέπει να απορρίψω ενδεχόμενη πρόσκληση για το συγκεκριμένο πόστο. Οι 6 επιχειρηματολόγησαν ότι το ΔΝΤ δεν είναι ακόμα αρκετά ριζωμένο στο πλάι του αριστερού κινήματος, ενώ οι 3 είπαν ότι, εν δυνάμει, το ΔΝΤ θα μπορούσε να είναι σύμμαχος της όποιας προοδευτικής συμμαχίας. Άρα τα χέρια μου είναι δεμένα».

Άργησα να απαντήσω στην "είδηση" του CNBC γιατί έπρεπε να συμβουλευτώ ειδικό όργανο των 53. Με ψηφοφορία 6-3 μου…

Geplaatst door Euclid Tsakalotos op Maandag 15 juli 2019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ