Αλλάζουν όλα σε ΕΡΤ-ΑΠΕ: Αυτά θα είναι τα νέα πρόσωπα των κρατικών ΜΜΕ μετά τις σαρωτικές αλλαγές της ΝΔ

Αλλάζουν όλα σε ΕΡΤ-ΑΠΕ: Αυτά θα είναι τα νέα πρόσωπα των κρατικών ΜΜΕ μετά τις σαρωτικές αλλαγές της ΝΔ

Επιχείρηση-σκούπα

Όπως είναι γνωστό εδώ και λίγες ημέρες- αμέσως μετά, δηλαδή, την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης- τόσο η ΕΡΤ, όσο και το ΑΠΕ-ΜΠΕ πέρασαν στα… χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη,

Ήδη με τη Νέα Δημοκρατία στο «τιμόνι», οι πρώτες παραιτήσεις από τα κρατικά ΜΜΕ ήρθαν στο φως της δημοσιότητα ενώ πλέον αρχίζουν ν’ ακούγονται και ονόματα για τις θέσεις των παραιτηθέντων Γιάννη Δρόσου (του πρώην, πια, διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ) και Μιχάλη Ψύλλου (επικεφαλής του ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες το όνομα του Τζώνη Καλημέρη (που έφυγε προσφάτως από το Open) μάλλον έχει «καεί» για την ΕΡΤ, την στιγμή που ακούγονται εντόνως αυτά των Κωνσταντίνου Ζούλα (που εργαζόταν στο γραφείο τύπου της ΝΔ), Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργου Κουβαρά.

Όσο για το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων «παίζουν» ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου με τον Δημήτρη Τσιόδρα, ο οποίος κατέβηκε υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Α΄ Αθηνών.

Βέβαια, δεδομένης της εκπεφρασμένης επιθυμίας του πρωθυπουργού για «μεταστροφή» της ΕΡΤ σε ανταγωνιστικό κανάλι που θα πάρει μέρος της διαφήμισης από τους ιδιωτικούς σταθμούς, είναι σίγουρο πως θα τεθούν επί τάπητος όλα τα φλέγοντα τηλεοπτικά ζητήματα της Κρατικής Τηλεόρασης, με τα δικαιώματα των ομάδων της Superleague να είναι ένα από αυτά.

Θυμίζουμε πως παρά το γεγονός ότι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν συμφωνήσει με τη Δημόσια Τηλεόραση για να δείχνει τους εντός έδρας αγώνες τους, υπογραφές δεν έχουν πέσει και μένει να φανεί τι θα γίνει από δω και πέρα.

Οι εξελίξεις, πάντως, θα «τρέξουν» με ταχύτατους ρυθμούς…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.