Η μεγάλη γκάφα που έγινε στην Αχαΐα για την κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη

Η μεγάλη γκάφα που έγινε στην Αχαΐα για την κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη

Η μονομαχία Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αχαΐα δεν είχε ανέδειξε νικητή βάσει σταυρών, αλλά συνολικού αποτελέσματος των δύο κομμάτων στην εν λόγω εκλογική περιφέρεια.

Σε μια μεγάλη γκάφα έπεσαν αρκετά μέσα ενημέρωσης το βράδυ της Κυριακής των εκλογών, καθώς δημοσίευαν ότι στην Αχαία, ο Αλέξης Τσίπρας ξεπέρασε σε σταυρούς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου και βρέθηκαν εκλογικά αντιμέτωποι οι δυο τους.

Τα πράγματα δεν είναι έτσι όμως. Οταν σε ένα ψηφοδέλτιο μπαίνουν αρχηγοί κομμάτων ή πρώην πρωθυπουργοί και νυν, τότε οι συνολικοί σταυροί που κερδίσουν οι παρατάξεις τους στην εκάστοτε εκλογική περιφέρεια, πηγαίνουν τιμής ένεκεν στους ίδιους.

Παρατηρώντας τα συνολικά ψηφοδέλτια των δύο μεγάλων κομμάτων, λοιπόν, παρατηρεί κανείς ότι όντως Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν πάρει τον συνολικό αριθμό ψηφοδελτίων που συγκέντρωσαν οι δύο παρατάξεις.

Παρά το γεγονός αυτό, αρκετά μέσα έγραψαν για τη μεταξύ τους μονομαχία από την οποία βγήκε νικητής ο Αλέξης Τσίπρας, όμως επί της ουσίας κάτι τέτοιο δεν ισχύει και απλά ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τη Νέα Δημοκρατίας στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.