Σκουριές: Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του «Λάκκου Καρατζά»

Σκουριές: Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του «Λάκκου Καρατζά»

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης απάλλαξε ομόφωνα 25 άτομα, τα οποία παραπέμφθηκαν σε δίκη κατηγορούμενα για συμμετοχή σε επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων κατά της επένδυσης χρυσού.

Λίγους μήνες μετά την ομόφωνη αθώωση 21 κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής που κατηγορήθηκαν για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο των Σκουριών, σήμερα ήρθε ακόμα μία πανηγυρική αθώωση για κατοίκους της περιοχής, μέλη του Κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης απάλλαξε ομόφωνα 25 άτομα, τα οποία παραπέμφθηκαν σε δίκη, κατηγορούμενα για συμμετοχή σε επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων κατά της επένδυσης χρυσού. Μεταξύ των περιστατικών που περιγράφονταν στο κατηγορητήριο ήταν η μαζική διαδήλωση τον Μάιο του 2013 στη θέση “Λάκκος Καρατζά” του όρους Κάκαβος.

Το κατηγορητήριο περιλάμβανε αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, ανάμεσα στα οποία έκρηξη, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, σύσταση συμμορίας, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κ.ά. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι από τους διωκόμενους στην λεγόμενη δικογραφία του “Λάκκου Καρατζά” ήταν κατηγορούμενοι και στην πολύκροτη δίκη για τον εμπρησμό στις Σκουριές, η οποία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Το δικαστήριο συντάχθηκε με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία ανέφερε ότι από την ακροαματική διαδικασία και το σύνολο του αποδεικτικού υλικού, δεν προέκυψε ταυτοποίηση προσώπων με συγκεκριμένες πράξεις.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.