Η δημοσκόπηση που του δίνει οριακή πρωτιά: Πού προηγείται ο Σύριζα με 0,9%

Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Η μάχη της Κρήτης

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών και η μάχη των δυο στρατοπέδων κορυφώνεται. Οι δημοσκοπήσεις, κρυφές και φανερές δίνουν και παίρνουν και τα επιτελεία των δυο μονομάχων προσπαθούν να τις αξιολογήσουν.

Καθοριστική για την έκβαση της μάχης της αυτοδυναμίας θα είναι και η μάχη της Κρήτης, στην οποία δείχνει να παίρνει κεφάλι ο Σύριζα.

Αυτό δείχνει αναλυτική έρευνα της MRB για τη σελίδα zarpanews.gr.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στον νομό Χανίων φαίνεται να διαμορφώνεται χωρίς εκπλήξεις σε σχέση με το αποτέλεσμα των πρόσφατων Ευρωεκλογών.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 30,3% έναντι 29,4% της ΝΔ, με την μεταξύ τους διαφορά να είναι στις 0,9 μονάδες. Ακολουθεί με 6,1% το ΚΙΝΑΛ, με 3,4% το ΜέΡΑ25, με 3,3% το ΚΚΕ και με ποσοστά κάτω του 3%, η Πλεύση Ελευθερίας, Ελληνική Λύση κλπ.

Η “μάχη του σταυρού”Σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους βουλευτές, στη Νέα Δημοκρατία, η Ντόρα Μπακογιάννη καταγράφει ισχνό προβάδισμα τόσο στις θετικές όσο και στις αρνητικές γνώμες.

Αναλυτικότερα, το 66,2% των ερωτηθέντων, απαντά πως “σίγουρα/μάλλον” θα την ψήφιζε και το 31% ότι “σίγουρα/μάλλον” δεν θα την ψήφιζε. Ακολουθεί ο Μανούσος Βολουδάκης σε “απόσταση αναπνοής” με 64,4% θετικές γνώμες και μόλις 26,1% αρνητικές γνώμες, εύρημα που αφήνει ανοιχτή την πρώτη θέση στο νομό Χανίων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης και Γιώργος Σταθάκης φαίνεται ότι θα παίξουν “ψήφο με ψήφο” για την πρώτη θέση, η οποία πιθανότατα θα είναι και η μοναδική εκλόγιμη για το κυβερνών κόμμα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.