«Θα τα ξεπουλήσουν όλα και θα πληρώσουμε τα σπασμένα»

Με ποιον και γιατί τα έβαλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
Τσακαλώτος για το 2015: «Είναι προφανές ότι κάναμε και λάθη»

«Η ΝΔ κλείνει το μάτι στις ασφαλιστικές εταιρείες και σχεδιάζει να εφαρμόσει ένα σύστημα που είναι απειλητικό για τους νυν και τους μελλοντικούς συνταξιούχους», υποστήριζε σε συνέντευξή του στο Open ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Στο θέμα του ασφαλιστικού, έχουν ήδη διατυπωθεί τρεις διαφορετικές θέσεις από τη ΝΔ. Πρέπει να κατανοήσει ο κόσμος τι σημαίνει για τις ασφαλιστικές εισφορές η μεταβατική περίοδος μέχρι την πλήρη υλοποίηση του σχεδίου της ΝΔ για τις επικουρικές συντάξεις», είπε και πρόσθεσε ότι με το σχέδιο της ΝΔ «μια γενιά θα πρέπει να πληρώσει τα σπασμένα, καταβάλλοντας εισφορές και για τους σημερινούς συνταξιούχους και για τους εργαζόμενους που σήμερα εργάζονται και θα βγουν στη σύνταξη μελλοντικά».

Αφού υπογράμμισε ότι υπάρχει βασική ιδεολογική διαφορά, ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, για το ασφαλιστικό σύστημα, προειδοποίησε ότι πολλοί συνταξιούχοι στη Βρετανία έχασαν τις συντάξεις τους επειδή τοποθέτησαν τις εισφορές τους σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες στη συνέχεια τα επένδυσαν στη χρηματαγορά και όταν τα χρηματιστήρια γκρεμίστηκαν, χάθηκαν και οι συντάξεις τους. «Δεν ακούσατε όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ; Ο κ. Μητσοτάκης, με την ομιλία του στις ασφαλιστικές εταιρείες, τους έκλεισε το μάτι ότι η ΝΔ είναι μαζί τους. Άρα πρέπει η ΝΔ να πει με σαφήνεια τι σημαίνει για τον εργαζόμενο και τις κοινωνικές του εισφορές το σχέδιο της», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ