Η κυβέρνηση της αριστείας: Αυτά είναι τα 10 ονόματα που θα δούμε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ: «Ο Τσίπρας αντάλλαξε τις συντάξεις με μια μείζονα εθνική υποχώρηση»

Έρχονται εκπλήξεις…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προειδοποιήσει έγκαιρα φίλους και εχθρούς εντός και εκτός ΝΔ, ότι στον καταρτισμό της Νέας κυβέρνησης θα υπάρχουν εκπλήξεις.

Είχε συμβουλεύσει μάλιστα όσους βιάζονταν να ράψουν υπουργικό κουστούμι να μην προτρέχουν γιατί κανείς δεν έχει εξασφαλισμένη θέση στο νέο σχήμα.

Και φαίνεται ότι όταν τα έλεγε αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπλόφαρε.

Γιατί στο υπουργικό σχήμα που θα δούμε θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις και μια σειρά τεχνοκρατών που θα μπουν στην κυβέρνηση. Ποιοι είναι αυτοί;

Το πάντα ενημερωμένο στα θέματα της Νέας Δημοκρατίας thepresident.gr, έχει τη λίστα των 10 ονομάτων:

Γεώργιος Γεραπετρίτης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και υπεύθυνος για την κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ. Προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και παλαιότερα ήταν στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου.
Θοδωρής Πελαγίδης, καθηγητής οικονομικής ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ. Και ο εν λόγω καθηγητής προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Είχε στηρίξει την υποψηφιότητα Βενιζέλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ το 2007.
Γιώργος Ζαββός, πρώην ευρωβουλευτής και πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, νομικός σύμβουλος στη Νομική Υπηρεσία της Κομισιόν.
Στέλιος Πέτσας, διευθυντής του Γραφείου του Κ. Μητσοτάκη. Έχει μακρά και σημαντική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Η Δόμνα Μηχαιλίδου, οικονομολόγος, σύμβουλος μεταρρυθμίσεων του προέδρου της ΝΔ
Πάνος Τσακλόγλου, καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παλαιότερα κατείχε θέση οικονομικού συμβούλου στο γραφείο του πρωθυπουργού επί Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου.
Ο Άγγελος Συρίγος, καθηγητής στo Πάντειο. Θεωρείται από τα νέα «αστέρια» της ΝΔ.
Κωνσταντίνα Μπότσιου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Κυριάκος Πιερρακάκης, πολιτικός επιστήμονας και οικονομολόγος, διευθυντής ερευνών της διαΝΕΟσις (think tank).

Τέλος προς αξιοποίηση σε νευραλγικά κυβερνητικά πόστα είναι ο Τάκης Θεοδωρικάκος, υπεύθυνος στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.