Ο Φίλης «κάρφωσε» τον Καραμανλή

Δηλώσεις που θα συζητηθούν από Φίλη: «Δεν υπάρχει Βόρεια Ήπειρος – Αυτόκλητος σωτήρας ο Κατσίφας!»

Σκληρά λόγια για τον πρώην πρωθυπουργό από το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Τον Κώστα Καραμανλή θεωρεί υπεύθυνο για την ελληνική χρεοκοπία και τα μνημόνια ο Νίκος Φίλης, χαρακτηρίζοντάς τον ως «τον «άνθρωπο που οδήγησε στην ξέρα την ελληνική οικονομία».

Σε συνέντευξή του «Στο Κόκκινο», τόνισε ότι για χρόνια υπήρχαν ψευδαισθήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον ρόλο του Καραμανλή, αλλά, όπως είπε, «αυτή είναι μια συζήτηση που πονάει» και γι’ αυτό δεν θέλησε να επεκταθεί.

Αναλυτικά, είπε ότι «ο Καραμανλής έχει ένα επιπλέον στοιχείο: είναι ο άνθρωπος που οδήγησε στην ξέρα την ελληνική οικονομία, η κυβέρνηση Καραμανλή μας άφησε 14% ελλείμματα, είναι έργο Καραμανλή και έργο Νέας Δημοκρατίας, το 14% δημόσια ελλείμματα. Ήταν η επιβεβαίωση της οικονομικής χρεοκοπίας, το 2009. Και σκηνοθέτησε μία παράδοση εξουσίας, να πάρει την “καυτή πατάτα” ο Γιώργος Παπανδρέου, να οδηγήσει με δική του ευθύνη, υποτίθεται, την χώρα στο ΔΝΤ, ενώ ήταν συνυπευθυνότητα και της ΝΔ. Τι θα μας σώσει τώρα ο Καραμανλής; Να καταλάβω… θα σώσει την χώρα ο άνθρωπος που ευθύνεται για την οικονομική καταστροφή στην τελευταία φάση της;», είπε ο κ. Φίλης, για να συμπληρώσει:

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο DNA της κρίσης είναι η πολιτική Καραμανλή που μας οδήγησε το 2009 στην οικονομική χρεοκοπία. Θα μας σώσουν αυτοί τώρα; Αυτοί είναι οι “νοικοκυραίοι”».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.