Κι ο «Σουλτάνος», το… χαβά του

Ο Ερντογάν συνέλαβε το μισό υπουργείο Εξωτερικών του

Με NAVTEX για την κυρπιακή ΑΟΖ απάντησε ο Ερντογάν στις προειδοποιήσεις Τσίπρα

Νέα NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, δεσμεύοντας οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ, εξέδωσε η Τουρκία, ως απάντηση στις προειδοποιήσεις του Αλέξη Τσίπρα να μην κλιμακώσει την προκλητικότητά της σε Κύπρο και Αιγαίο.

Η νέα NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα αφορά σε επτά διαφορετικές ημερομηνίες από 2 έως 17 Ιουλίου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε περιοχές που βρίσκονται σε κυπριακά χωρικά ύδατα.

Από την Κύπρο, ο Έλληνας πρωθυπουργός προειδοποίησε πως αν η Τουρκία δεν σταματήσει τις γεωτρήσεις, θα υπάρξει τίμημα.

«Το μήνυμα είναι σαφές. Δεν έχει κανένα νόημα μια τακτική κλιμάκωσης αδιέξοδης και ατελέσφορης. Δεν είναι ένδειξη ισχύος αλλά ένδειξη αδυναμίας να επιχειρεί κανείς άγονες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ μιας χώρας που γνωρίζει ότι δεν έχει αποτρεπτική δύναμη στη θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, στις δηλώσεις απάντησε ο Τούρκος πρόεδρος, επιμένοντας ότι η Άγκυρα θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις και θα λάβει μέτρα με τις ένοπλες δυνάμεις της.

«Διαθέτουμε τέσσερα πλοία στην περιοχή και έχουμε λάβει τα μέτρα μας. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας λέει μόνος του κάποια πράγματα. Ο,τι και να λέει εμείς έχουμε δικαιώματα εκεί. Στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, τα πλοία ερευνών και γεωτρήσεών μας θα συνεχίσουν τις έρευνες. Έχουμε πάρει και θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.