Τον τελειώνει ο Μητσοτάκης…

Τον τελειώνει ο Μητσοτάκης…

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είναι πλέον πανίσχυρος

Αυτό που πριν από μερικά χρόνια έμοιαζε με όνειρο θερινής νυκτός σήμερα είναι πραγματικότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδηγεί τη Νέα Δημοκρατία σε έναν εκλογικό θρίαμβο και στην αυτοδυναμία.

Ακόμα και όσοι δεν συμπαθούν τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας (εντός και εκτός κόμματος) παραδέχονται ότι είναι πλέον πανίσχυρος. Και επειδή ακριβώς δεν απειλείται και δεν αμφισβητείται από κανέναν μπορεί εύκολα να πάρει αποφάσεις που σε άλλες περιόδους θα φάνταζαν από δύσκολες έως αδύνατες.

Συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν στο instanews ότι ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας δεν ονειρεύεται ένα κόμμα σαν αυτό που βρίσκει τώρα στη Νέα Δημοκρατία.

Θεωρεί ότι υπάρχουν βαρίδια που δεν μπορούν να ακολουθήσουν την πολιτική που ο ίδιος επιθυμεί, λαϊκιστές που δεν πρόκειται να συγκρουστούν με την εκλογική τους πελατεία για να πάρουν δύσκολες μεταρρυθμιστικές αποφάσεις και ακραίοι που μόνο κακό κάνουν στο κόμμα.

Όλοι αυτοί είναι με το ένα πόδι εντός της Νέας Δημοκρατίας, αλλά μετά τις εκλογές και εφόσον επιβεβαιωθούν τα σενάρια αυτοδυναμίας θα είναι με το ένα πόδι εκτός.

Άνθρωποι που ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις τονίζουν με νόημα ότι όποιος βάλει το «εγώ» του πάνω από το «εμείς», παίξει μικροπολιτικά παιχνίδια ή δώσει την παραμικρή αφορμή θα τελειώνει με συνοπτικές διαδικασίες.

Και όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά ακόμα και πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα βρεθούν στον πάγκο ή στην εξέδρα στην πρώτη στραβή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να πάρει σκούπα και αυτά που θα δούμε μετά τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, ελάχιστοι μπορούν σήμερα να τα φανταστούν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.