Στον αέρα το debate

Που θα πάει έβδομη τηλεοπτική άδεια;

Γιατί δεν τα βρίσκουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων

Δεν τα βρίσκουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων για το debate των αρχηγών, με αποτέλεσμα η διεξαγωγή του να είναι αμφίβολη εάν δεν υπάρξει συμφωνία έως την ερχόμενη Δευτέρα και τη νέα συνεδρίαση της αρμόδιας διακομματικής επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συνεδρίαση, ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε τον προβληματισμό του για τη συμμετοχή μόνο τηλεοπτικών δημοσιογράφων. Επίσης, ζήτησε τα κόμματα να ορίσουν τους δημοσιογράφους που θα συμμετάσχουν, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των υπολοίπων εκπροσώπων κομμάτων.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ προτάθηκε επίσης να υπάρχει η δυνατότητα μιας ελεύθερης ερώτησης από κάθε αρχηγό σε όποιον πολιτικό του αντίπαλο θέλει, αλλά και να έχει το δικαίωμα να υψώσει δύο κάρτες, διακόπτοντας κάποιον άλλον ομιλητή για να προβάλει τις ενστάσεις του. Πρόκειται για δύο προτάσεις που βρήκαν αντίθετα κυρίως τα μικρά κόμματα, καθώς ερμηνεύτηκαν ως προσπάθεια να μονοπωλήσουν τη συζήτηση Τσίπρας-Μητσοτάκης.

Ως προς τις θεματικές ενότητες, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ πρότεινε τις εξής:

α. Οικονομία, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας
β. Εξωτερική πολιτική και Άμυνα
γ. Παιδεία, υγεία και πρόνοια
δ. Καθημερινότητα και ασφάλεια
ε. Ελεύθερη ερώτηση από τους δημοσιογράφους.

Στις δύο πρώτες συμφώνησε και ο ΣΥΡΙΖΑ που πρότεινε ως ξεχωριστή και τρίτη ενότητα την Εργασία και ως τέταρτη την Δημόσια Διοίκηση και το κοινωνικό κράτος. Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, ο Μανώλης Όθωνας πρότεινε και μια ενότητα για τη λειτουργία των θεσμών και τη Δικαιοσύνη. Το μόνο στο οποίο συμφώνησαν όλοι είναι πως η διάρκεια της τηλεμαχίας δεν θα ξεπεράσει τις 2 με 2,5 ώρες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.