Αποκάλυψη Τσίπρα για Αιγαίο-Κύπρο

Πρώτη η ΝΔ στο χωριό του Τσίπρα!

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι έχει πάντα στο μυαλό του ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

Ένα θερμό επεισόδιο βρίσκεται πάντα στο μυαλό ενός πρωθυπουργού. Αυτό δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Open, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς σενάρια για την ένταση με την Τουρκία στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Πάντως, τόνισε ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία είναι ανοικτοί και πρόσθεσε ότι εάν χρειαστεί μπορεί να μιλήσει και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι εκμεταλλεύεται τα εθνικά θέματα, τα οποία δεν θα έπρεπε να μπουν στην προεκλογική αντιπαράθεση.

«Αντιμετωπίζουμε αυτό το ενδεχόμενο πρώτα με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Το προσωπικό όπως και η υποδομή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι άριστα. Από αυτή την άποψη μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Δεν αρκεί όμως αυτό, χρειάζονται ισχυρές συμμαχίες τις οποίες η Ελλάδα έχει αναπτύξει. Το αποδεικνύει αυτό η αντίδραση των ΗΠΑ και της ΕΕ και είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να λάβει συγκεκριμένα μέτρα κατά της Τουρκίας», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση εάν η Τουρκία προκαλέσει στο Καστελόριζο, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Έχουμε σχέδιο. Δεν θα τον αφήσουμε τον Ερντογάν».

Σχετικά με το ΚΥΣΕΑ και την ενημέρωση της αντιπολίτευσης, είπε: «Δεν είναι δραματοποίηση το να συνεδριάζουν τα κυβερνητικά όργανα, για να εξετάσουν την αντιμετώπιση της Τουρκίας. Όποιος το ισχυρίζεται αυτό είναι εκτός τόπου και χρόνου», ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας: «Πάντα ενημέρωνα τους πολιτικούς αρχηγούς».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.