Εκπλήξεις φέρνουν οι νέες δημοσκοπήσεις

Η τελευταία εκτίμηση του Politico για τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές

Μεγαλώνει ή μικραίνει η διαφορά σε σχέση με τις ευρωεκλογές και τι γίνεται με την αυτοδυναμία της ΝΔ;

Δύο νέες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου δείχνουν ότι η πρωτιά της ΝΔ είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά κυρίως προμηνύουν ότι έχει «κλειδωμένη» την αυτοδυναμία με 152 βουλευτές σε επτακομματική Βουλή και 156 σε εξακομματική.

Η πρώτη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ δίνει την διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις 8 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου (33,5%-25,5%) και το προβάδισμα διευρύνεται στις 8,5 μονάδες με αναγωγή (34,5%-26%).

Η δεύτερη της MRB δείχνει στην πρόθεση ψήφου ότι η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 31,3% έναντι 23,7% του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η διαφορά είναι 7,6%. Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει από 34,5% έως 39,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25,5% με 30,5%.

Τρίτο κόμμα είναι το ΚΙΝΑΛ και στις δύο περιπτώσεις, ενώ κοντά στην είσοδό τους στη Βουλή είναι το ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Την αυτοδυναμία της ΝΔ θέλουν και οι πολίτες σε ποσοστό 32%, ενώ το 15% θέλει συνεργασία με κορμό τη ΝΔ και 18% συνεργασία με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 9% ζητά μεγάλο συνασπισμό ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.