Καταγγελίες-φωτιά κατά κυβέρνησης και δικαστών

Υπόθεση Novartis:Αίρονται οι ασυλίες για Λοβέρδο, Σαλμά και Φωκά

Σοβαρές καταγγελίες από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή για την υπόθεση Novartis

Φωτιές ανάβει στην κυβέρνηση ο ελεγχόμενος από χθες αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, ενώ αφήνει αιχμές και κατά συναδέλφων του για την υπόθεση Novartis.

Σε επιστολή του που κοινοποιεί στα ΜΜΕ, ο κ. Αγγελής υποστηρίζει ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου ήταν ενήμερος για «τον δικονομικώς στραβό δρόμο» που είχε λάβει η ανακριτική πορεία της υπόθεσης Novartis, αλλά και για το εν γένει αλαλούμ στην Εισαγγελία Καταπολέμησης Διαφθοράς.

Αναφερόμενος στον «Ρασπούτιν», ο κ. Αγγελής αναφέρει, μεταξύ των άλλων, ότι «μετά την σε βάρος μου διάδοση χαλκευμένων πληροφοριών και την προσπάθεια δημιουργίας σκευωρίας εναντίον μου (ότι δήθεν αρνήθηκα να παραλάβω σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία σε ‘στικάκι’ για την υπόθεση NOVARTIS), από πρόσωπο που στον χώρο της δικαιοσύνης είναι γνωστό ως «Ρασπούτιν» και μετά από την προσπάθεια «αποδόμησης» της προσωπικότητάς μου από φιλικά προς τον κ. Ρασπούτιν ΜΜΕ» και συνεχίζει: «στον χώρο της ανώτατης δικαιοσύνης, όλοι γνωρίζουν ποιος κρύπτεται πίσω από το όνομα Ρασπούτιν, πλην όμως φοβούνται να τον κατονομάσουν για ευνόητους λόγους».

Επίσης αναφέρει ο κ. Αγγελής: «στο εύλογο ερώτημα, ποιος τέλος πάντων είναι ο «πανίσχυρος κ. Ρασπούτιν» παρακαλώ τον συνάδελφό μου κ. Δασούλα, να αναζητήσει την πορεία και την κατάληξη της σχετικής ποινικής έρευνας που έχει διαταχθεί, από την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στο βαθμό πάντως που μου το έχει γνωστοποιήσει (το όνομα) η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (όταν ήμουν το πλέον «αγαπημένο της παιδί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου» και οι απόψεις μας ταυτίζονταν, μέχρι βαθμού παρεξηγήσεως, ότι δηλαδή δεν ήμουν μόνο το αγαπημένο της, αλλά και το «υπάκουο παιδί της»), αυτός είναι μέλος της κυβέρνησης και έχει την δυνατότητα να διορίζει «παιδιά και νύφες» ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της δικαιοσύνης, «ενδεχομένως δε και ατόμων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».

Στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη καταλογίζει δικονομικές παραβάσεις και επιδίωξη άσκησης ποινικής δίωξης τύπου «όπως- όπως – τύπου fast track», σημειώνοντας ενδεικτικά ότι προέβη σε «δημιουργία απόλυτων ακυροτήτων» με στην λήψη ενόρκων καταθέσεων, ως μη έδει, αφού στη συνέχεια η ίδια θα επικύρωνε ως επόπτης τις δικές της δικονομικές ενέργειες «ως υφισταμένη του εαυτού της»» και για «προειλημμένη απόφασή» για άσκηση ποινική δίωξης τύπου «όπως- όπως – τύπου fast track», χωρίς την προηγούμενη τήρηση του άρθρου 239 ΚΠΔ».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Αγγελής οι καταγγελίες του «ουδόλως ερευνήθηκαν από την κα Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, τέθηκαν δε στο Αρχείο (γιατί άραγε), όπου παρέμειναν για πέντε περίπου μήνες και θα παρέμειναν «στον αιώνα τον άπαντα», εάν δεν ερχόταν ένα δημοσίευμα εφημερίδος (σ.σ. : Πρώτο ΘΕΜΑ) να ταράξει «τον μακάριο ύπνο τους»».

Όμως, ο κ. Αγγελής λέει ότι αυτά που αναφέρει η κυρία Τουλουπάκη στην αναφορά της περί αντιγραφής αρχείων από τον υπολογιστή της Εισαγγελίας Διαφθοράς έγινε με την έγκριση της κυρία Δημητρίου. Υπογραμμίζει συγκεκριμένα ο κ. Αγγελής: «Πράγματι αντέγραψα το Αρχείο της Εισαγγελίας Διαφθοράς, με την έγκριση όμως και εν γνώσει της κας Εισαγγελέως Αρείου Πάγου. Τούτο αποφασίστηκε, προκειμένου «να βρεθεί άκρη στο αλαλούμ», που επικρατούσε στην Εισαγγελία διαφθοράς και ύστερα από συγκεκριμένες αντιφάσεις της διευθύνουσας αυτήν, σε συγκεκριμένες υποθέσεις (για τις οποίες φυσικά και θα καταθέσω ενόρκως)».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.