Πρώτα τα έκαναν, τώρα «τον στενοχώρησαν»…

Επεισόδιο Γεννηματά - Βούτση στη Βουλή: «Μην με αναγκάσετε να σας κλείσω το μικρόφωνο»

Αλλαγή πλεύσης από τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος εμφανίστηκε μετανιωμένος για τα ρουσφέτια και τις μετατάξεις

«Η κυβέρνηση έκανε λάθος στο θέμα των μετατάξεων», παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στο Action 24 ο Νίκος Βούτσης, παρά το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει πως δεν μετανιώνει για κάτι ούτε αισθάνεται την ανάγκη ν’ απολογηθεί.

«Δεν ήταν σωστό από την πλευρά μας που για λόγους ευαισθησίας θεωρήσαμε ότι μπορεί να ξέμεναν, ενώ δεν είναι έτσι, γιατί η διαδικασία θα ολοκληρωθεί από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Κάναμε λάθος. Θα έπρεπε να εκτιμήσουμε πιο σωστά ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μετά τις 17 Ιουλίου. Μας δημιούργησε δυσχέρεια. Εμένα με στεναχώρησε πολύ. Θα μπορούσαμε, γιατί είναι διαδικασία αυτόματη και θα ολοκληρωθεί κάποια στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές. «Σας το λέω ευθύτατα. Είναι άλλες εκλογές αυτές. Το πρόκριμα των ευρωεκλογών είναι σαφές και προσπαθούμε να αναγνώσουμε τα μηνύματα, αλλά αυτές οι εκλογές είναι διαφορετικές. Κρίνεται το μέλλον, η ζωή του κόσμου. Διαμορφώσαμε ένα συνεκτικό πρόγραμμα σε συνέχεια των όσων είχαμε πει, το οποίο είναι και ρεαλιστικό», τόνισε και πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα βγει εξαιρετικά ενισχυμένος, θα διεκδικήσει τη νίκη ρεαλιστικά. Αν δεν είναι νικηφόρο το αποτέλεσμα θα αποτελεί τη μεγάλη δύναμη για τον προοδευτικό χώρο, τόσο σε κλίμακα Ελλάδας όσο και σε κλίμακα Ευρώπης».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.