Ποιοι «παίζουν» για υπουργικό πόστο στον Αθλητισμό

Ποιοι «παίζουν» για υπουργικό πόστο στον Αθλητισμό

Τα επικρατέστερα ονόματα από τη ΝΔ, εάν πράγματι κερδίσει τις εκλογές, για να καλυφθεί η θέση του υφυπουργού Αθλητισμού

Δύο φαίνεται πως είναι αυτή τη στιγμή οι ισχυρές υποψηφιότητες για τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού εάν πράγματι η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές και είναι αυτοδύναμη.

Η πρώτη είναι αυτή της Άννας Καραμανλή, η οποία είναι ήδη τομεάρχης Αθλητισμού της ΝΔ από τότε που ανέλαβε πρόεδρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η δεύτερη είναι αυτή της Χριστίνας Τσιλιγγίρη, η οποία θα κατέβει για πρώτη φορά σε εκλογές και θα είναι υποψήφια βουλευτής στη Β’ Πειραιά.

Πάντως, η σχέση της Χρ. Τσιλιγγίρη με τον Ολυμπιακό, η οποία είναι και επαγγελματική, αφού είναι υπάλληλος του Ερασιτέχνη, ήδη προκαλεί αντιδράσεις.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και ονόματα ανθρώπων που προέρχονται από τον αθλητισμό, όπως του Τάκη Φύσσα και του Δημήτρη Παπανικολάου, οι οποίοι επίσης θα είναι υποψήφιοι βουλευτές στις επερχόμενες εκλογές. Παραμένει, ωστόσο, άγνωστο εάν ο Κυρ. Μητσοτάκης θα τους εμπιστευθεί μια υπουργική θέση, ακόμη κι αν εκλεγούν, όπως είχε κάνει το 2007 με τον Γιάννη Ιωαννίδη ο Κώστας Καραμανλής. Υπενθυμίζεται επίσης ότι ένας ακόμη άνθρωπος του αθλητισμού, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, έστω και στο φινάλε της καταμέτρησης των ψήφων στις εκλογές της 26ης Μαΐου, ανανέωσε τη θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.