Η Αχτσιόγλου οριστικά το «πρόσωπο» του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές

Η Αχτσιόγλου οριστικά το «πρόσωπο» του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές

Η επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να οριστικοποιήσει την απόφαση Τσίπρα ν' αναλάβει καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου η υπουργός Εργασίας

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα γίνει μάλλον την Παρασκευή, πρόκειται ν’ ανακοινωθεί η απόφαση ν’ αναλάβει η Έφη Αχτσιόγλου καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Η υπουργός Εργασίας, η οποία θα είναι και υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην έχει περιορισμούς στις εμφανίσεις της στα Μέσα Ενημέρωσης στην προεκλογική περίοδο, θ’ αντικατασταθεί στο υπουργείο – εκτός απροόπτου – από τον σημερινό υφυπουργό της, Τάσο Πετρόπουλο. Επίσης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος θα παραμείνει τυπικά στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, αφού ο Αλέξης Τσίπρας δεν προτίθεται να υποβάλλει την παραίτησή του ούτε να ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση. Επειδή όμως θα είναι υποψήφιος βουλευτής (μάλλον) στην Α’ Αθήνας, ο κ. Τζανακόπουλος δεν θα μπορεί να «βγει» στα κανάλια παραπάνω από μία φορά.

Η κυρία Αχτσιόγλου θεωρείται από τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του απολύτως επιτυχημένη στα υπουργικά της καθήκοντα και ένα πρόσωπο με επικοινωνιακά χαρίσματα, ενώ το γεγονός ότι είναι μια νέα γυναίκα μπορεί να δώσει πόντους στον ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική του καμπάνια. Αντιθέτως, ο κ. Τζανακόπουλος κρίθηκε ότι συμπεριφέρεται περισσότερο θεσμικά και ψυχρά, λόγω του ρόλου του, αλλά και πολλές φορές επιθετικά, με αρνητικά αποτελέσματα. Η αλλαγή ύφους, άλλωστε, στην καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε και από τους χαμηλούς τόνους που κράτησε ο πρωθυπουργός στην τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.