Εξαρθρώθηκε η σπείρα που λήστευε ποδοσφαιριστές

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται πλέον, η σπείρα που έκανε διαρρήξεις -μεταξύ άλλων- σε σπίτια ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.
Εξαρθρώθηκε η σπείρα που λήστευε ποδοσφαιριστές

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απείθειας και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, οι συλλήψεις έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής (02/06), έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας στις περιοχές Κορωπίου και Ζωγράφου. Οι δυο συλληφθέντες ήταν ένας 34χρονος άνδρας και μια 35χρονη γυναίκα ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρείς επιπλέον συνεργοί τους. Τόσο οι συλληφθέντες, που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, όσο και οι συνεργοί τους είναι αλβανικής καταγωγής.

Οι ληστές είχαν κλέψει το προηγούμενο διάστημα τους Νατχο, Σισε, Ομάρ, Οφόε, Καρσελά, Εμενίκε, Ζοσέ Σα και Ναουέλ από τον Ολυμπιακό καθώς και τον Αραούχο της ΑΕΚ.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2017, είχαν ενωθεί σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά κλοπές-διαρρήξεις σε πολυτελείς μονοκατοικίες και διαμερίσματα στις περιοχές των Νοτίων Προαστίων, από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσαν ρούχα, ρολόγια, και μεγάλα χρηματικά ποσά.

Όπως έκανε γνωστό η ΕΛ.ΑΣ. μέσω δελτίου Τύπου της, για τη διάπραξη των κλοπών χρησιμοποιούσαν κυρίως δύο οχήματα, εκ των οποίων το ένα αμιγώς ως «επιχειρησιακό» για τη μετάβαση και διαφυγή τους από στο σπίτι που είχαν στοχοποιήσει να διαρρήξουν και το έτερο ως «υποστηρικτικό» που σε περίπτωση αδυναμίας του πρώτου, χρησιμοποιούσαν ως «όχημα διαφυγής».

Κατά τη διάρκεια των κλοπών ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους, φορούσαν γάντια και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ για την μεταξύ τους επικοινωνία χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακές» τηλεφωνικές συνδέσεις, καταχωρημένες σε ανύπαρκτα ονόματα.

Με το πέρας της εγκληματικής τους δράσης και σε χρόνο άμεσο μετά τις κλοπές, διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Σύμφωνα με τα όσα τονίζει η αστυνομία: «Στην κατοχή τους και μετά από έρευνες σε οικίες και χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από ρολόγια χειρός, κοσμήματα, γυναικείες τσάντες, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim , δύο (2) σπρέι πιπεριού, διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των επτακοσίων (700) ευρώ, καθώς και δύο (2) «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την εγκληματική τους δράση.

Μέχρι στιγμής, πιστοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε τριάντα τρεις (33) περιπτώσεις κλοπών στη Γλυφάδα, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Ελληνικό και Κορωπί, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ