Συνελήφθη ο καπετάνιος από την τραγωδία στο Δούναβη

Συνελήφθη ο καπετάνιος από την τραγωδία στο Δούναβη

Ο 64χρονος φέρεται να ευθύνεται για την σύγκρουση των δύο τουριστικών πλοίων που κόστισε την ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους.

Ο 64χρονος, Ουκρανικής καταγωγής, είχε υπό τον έλεγχό του το πλοίο, το οποίο συγκρούστηκε με το άλλο τουριστικό ποταμόπλοιο, προκαλώντας την τραγωδία στον ποταμό Δούναβη.

Από το ατύχημα, πέρα από τους 7 νεκρούς, αγνοούνται 21 άνθρωποι ακόμη, με τις πιθανότητες να εντοπιστούν ζωντανοί, να είναι σχεδόν μηδαμινές… Το δυστύχημα έφερε την παρέμβαση, ακόμη και του πρωθυπουργού της χώρας, Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος ζήτησε ενδελεχή έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

Δύσκολο το έργο για τους διασώστες στον Δούναβη

Το πλοίο έκανε μίνι κρουαζιέρα στον Δούναβη με επιβαίνοντες 33 Νοτιοκορεάτες τουρίστες και δύο Ούγγρους μέλη του πληρώματος. Εν μέσω καταιγίδας, συγκρούστηκε με πολυτελές επιβατηγό πλοίο, με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί και να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον επτά άνθρωποι.

Όπως ισχυρίστηκαν μάρτυρες, τα ρεύματα στον Δούναβη ήταν τόσο ισχυρά, που έκαναν πολύ δύσκολη την άμεση διάσωση ανθρώπων που ήταν στο τουριστικό πλοίο. Ακόμη και οι ίδιοι οι διασώστες αναφέρουν πως δεν μπορούσαν να γίνουν πολλά εκείνη την ώρα, ενώ ελπίζουν μόνο σε ένα θαύμα για να βρουν επιζώντες.

Σήμερα αναμένεται να φθάσει στη Βουδαπέστη μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Κανγκ Γκιάουνγκ Χα, ο οποίος θα δώσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ούγγρο ομόλογό του Πέτερ Σιγιάρτο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.