
Navtex για τη διενέργεια γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο εξέδωσε η Τουρκία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», την Πέμπτη δεσμεύθηκε περιοχή εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων για γεωτρήσεις με ενοικιασμένο πλοίο, στον μυχό του κόλπου της Αλεξανδρέττας, βόρειας της Κύπρου ενώ παράλληλα συνεχίζεται η παρουσία του πλωτού γεωτρύπανου ”Fatih” στην Κυπριακή ΑΟΖ και του ερευνητικού ”Barbaros” στα νότια της Λεμεσού.
Συγκεκριμένα, με τη NAVTEX υπ’ αριθμόν 659/19 δεσμεύεται περιοχή στα νότια χωρικά ύδατα της Τουρκίας, με σκοπό τις γεωτρήσεις μέχρι και τα μέσα Ιουνίου με την ξένων συμφερόντων πλωτή πλατφόρμα ”Rowan Norway”της πλοιοκτήτριας εταιρείας ”Enscorowan” που έχει ως βάση το Λονδίνο.
Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, η Άγκυρα προχωρά σε αυτήν την υπολογισμένη κίνηση προκειμένου να προωθήσει την εικόνα της χώρας η οποία δεν έχει αποκλειστεί από τις ξένες εταιρείες που εξειδικεύονται στην εξόρυξη υδρογονανθράκων.
Τελευταίες Ειδήσεις
- ΣΚΑΪ, πρώην σύντροφοι και… θανατική ποινή: Το τριπλό χτύπημα που εξόργισε τον Τσίπρα
- Η τρίτη δύναμη χωρίς κόμμα: Το παράδοξο των 27 που αλλάζουν το παιχνίδι
- Ο δρόμος Μητσοτάκη προς την κάλπη: Τραμπ, ΔΕΘ, Μάρμαρα, εκλογές


