Νέο σκάνδαλο με την ψηφοφορία στη Γιουροβίζιον – Άλλη χώρα, ψήφισαν, άλλη πήγε στον τελικό!

Νέο σκάνδαλο με την ψηφοφορία στη Γιουροβίζιον - Άλλη χώρα, ψήφισαν, άλλη πήγε στον τελικό!

Ένα ακόμη σκάνδαλο με τις βαθμολογίες της φετινής Eurovision έρχεται στη φόρα, καθώς στον β’ ημιτελικό οι Ιταλοί έδωσαν λάθος βαθμολογία!

Όπως αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός RAI στην Ιταλία, διαπιστώθηκε πως η κατάταξη στο televoting που δόθηκε, ήταν διαφορετική από αυτή που είχε πραγματικά δοθεί. Κανονικά, στην 10η θέση οι Ιταλοί είχαν την Λιθουανία, όμως στο αποτέλεσμα δεν εμφανίστηκε ποτέ ο ένας πόντος που θα έπαιρναν οι Λιθουανοί.

Αυτός ο ένας πόντος ωστόσο, θα τους έφερνε στον τελικό, καθώς με 94 στην βαθμολογία, θα ισοβαθμούσαν με την Δανία! Στην ισοβαθμία έπαιρναν το εισιτήριο για τον τελικό, καθώς η βαθμολογία στο televoting ήταν καλύτεροι σε σχέση με τους Δανούς, που εκεί κατετάγησαν 12οι!

Αυτό δεν είναι φυσικά το πρώτο σκάνδαλο με σοβαρά λάθη που παρατηρήθηκαν στην φετινή Eurovision. Μετά τον τελικό, οι Λευκορώσοι τιμωρήθηκαν και αφαιρέθηκε η ψηφοφορία τους, καθώς υπήρξε διαρροή των αποτελεσμάτων τους. Αυτό έφερε και αλλαγές στην κατάταξη του τελικού, με την Κύπρο να κερδίζει δύο θέσεις.

Το θέμα είναι πως το λάθος των Ιταλών είναι πιο σοβαρό, αφού στέρησε από τους Λιθουανούς, την ευκαιρία να μετέχουν στον τελικό. Κάτι, που έκανε έξαλλους τους ανθρώπους της Λιθουανικής τηλεόρασης LRT.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.