Ιδρυτής της Huawei για Τραμπ: «Θα τον αγνοήσω» – ΒΙΝΤΕΟ

Ιδρυτής της Huawei για Τραμπ: «Θα τον αγνοήσω» - ΒΙΝΤΕΟ

Ο ιδρυτής της Huawei, Ren Zhengfei επιτίθεται στον Ντόναλντ Τραμπ μετά από τις κυρώσεις των ΗΠΑ που απειλούν την εταιρεία του και το μέλλον της.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Bloomberg Television, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της μεγαλύτερης τεχνολογικής εταιρείας της Κίνας παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ και οι αποφάσεις της θα αποτελέσουν εμπόδιο στην δύο ετών επίπονη διαδικασία, κατά την οποία η εταιρεία κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή και να κερδίσει τους ανταγωνιστές όπως οι Ericsson και Nokia. Αλλά η εταιρεία όπως είπε μπορεί να έχει τη δική της παραγωγή για τα chip ή να βρε εναλλακτικές για να κρατήσει την καινοτομία της στα τηλέφωνα.

«Έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε τις δικές μας λύσεις, θα χρειαστούμε όμως λίγο χρόνο. Αυτό εξαρτάται από το πόσο γρήγορα οι τεχνικοί μας θα μπορέσουν να το φτιάξουν. Δεν έχει σημασία τι υλικά θα χρησιμοποιήσουν, είτε είναι μέταλλο, ύφασμα ή χαρτί ο σκοπός είναι να κρατήσουν το “αεροπλάνο” στον αέρα», τόνισε.

Ο 74χρονος δίνει σπάνια συνεντεύξεις, αλλά οι τελευταίες εξελίξεις τον έκαναν να αποφασίσει να αλλάξει πλάνο και να τοποθετηθεί δημόσια.

«Δεν είμαι πολιτικός. Είναι ένα μεγάλο αστείο αυτά που λέει ο Τραμπ. Πώς μπορεί να συνδεόμαστε με το εμπόριο μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ;», είπε.

«Αν με πάρει τηλέφωνο ο Τραμπ θα τον αγνοήσω, Μπορεί να μην απαντήσω καν. Αλλά δεν έχει τον αριθμό του κινητού μου. Βλέπω τα tweet του και πιστεύω ότι είναι αστεία και αυτο-ακυρωτικά», ανέφερε.

Σε άλλη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό δίκτυο της Κίνας σχολίασε ότι η εταιρεία του είναι προετοιμασμένη για μια μακρόχρονη μάχη με τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.