
Ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι ήρθε η ώρα να κάνει άλλα πράγματα στη ζωή του.
Tο εκλογικό του δικαίωμα άσκησε το μεσημέρι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος ψήφισε στο Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, στην οδό Εθνικής Αμύνης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, Μαρία, και από συνεργάτες του.
Ο δήμαρχος υποστήριξε πως η απόφασή του να μη συμμετέχει στη σημερινή εκλογική διαδικασία ήταν εύκολη, ενώ αναφέρθηκε στα μελλοντικά του σχέδια, μιας και η θητεία της διοίκησής του λήγει στις 31 Αυγούστου 2019. «Έχω 12 χρόνια που ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πέρασα καλά και κακά και τώρα είναι η ώρα να αποσυρθώ από τα κοινά του δήμου. Από κει και πέρα έχω πολλά άλλα πράγματα να κάνω. Το Μουσείο Ολοκαυτώματος, στο οποίο είμαι πρόεδρος και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα αρχίσει να χτίζεται. Έχω ένα ακόμη όνειρο, την Κιβωτό του Ελληνικού Αμπελώνα, ενώ είμαι νιόπαντρος και θέλω να ασχοληθώ με τη γυναίκα μου», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τις πολλές υποψηφιότητες στον κεντρικό δήμο, ο κ.Μπουτάρης τόνισε: «Τόνοι χαρτιά, ένα δάσος ολόκληρο έφυγε για τα ψηφοδέλτια. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε 19 υποψηφίους δημάρχους για τη Θεσσαλονίκη. Όλοι με το νου τους μπαϊράμι κάνουν». Ερωτηθείς για τις επισκέψεις του στα εκλογικά κέντρα υποψηφίων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε: «Θεωρώ ότι ήταν μια χειρονομία πολιτικής ευγένειας.
‘Οπως τους δέχτηκα όλους τους υποψηφίους δημάρχους στο δημαρχείο και τους ευχήθηκα καλή επιτυχία, με την ίδια λογική επισκέφτηκα και τα εκλογικά τους κέντρα, επειδή έχω φίλους που ψηφίζουν διάφορα κόμματα. Εγώ δεν θα επηρεάσω κανέναν τι ψηφίζει. Μου ζήτησαν όλοι ψηφοδέλτια. Πέρασα από Βούγια, Ταχιάο, Λεκάκη, Παπαστεργίου, Νοτοπούλου και αυτό το θεωρώ ότι είναι μια χειρονομία πολιτικής ευγένειας. Εγώ τελείωσα από δήμαρχος. Από ‘κει και πέρα η πόλη ας κάνει το κουμάντο της».
Τελευταίες Ειδήσεις
- Drone στη Λευκάδα: Τα σενάρια που φέρνουν έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση
- Παρότι ήθελαν η νύφη και ο γαμπρός: Ο λόγος που το σενάριο Τζάκρη – ΠΑΣΟΚ απομακρύνεται
- Το παιχνίδι της διαδοχής και οι «κρυφές» μετρήσεις: Ποιον προτιμούν οι ψηφοφόροι της ΝΔ για αντι-Μητσοτάκη

Τι είναι το Exodos; Εσύ!
Λίγο πριν μπει το ΣΚ, ακούμε Stolen Mic στο Αιγάλεω και πίνουμε μπίρες στην Τεχνόπολη
«Cleansed»: Μια ιστορία αγάπης, ακραίας βίας, υψηλού συμβολισμού και ευγενούς ποίησης

Kουίζ Γεωγραφίας «Βρες τη σημαία»: To ‘χεις να βρεις ποια σημαία ανήκει πού ή μπα;
Κουίζ «Διάσημα Λογότυπα» : Μπορείς το 10/10 στο κουίζ που οι περισσότεροι την πατάνε ενώ τα βλέπουν κάθε μέρα;
Κουίζ ”Animal Kingdom”: Μπορείς το 10/10 στο απόλυτο κουίζ για το ζωικό βασίλειο;
