Καπουτζίδης εναντίον ΕΡΤ: «Οι ίδιοι και οι ίδιοι από τη δεκαετία του ’90»

Καπουτζίδης εναντίον ΕΡΤ: «Οι ίδιοι και οι ίδιοι από τη δεκαετία του '90»

Οργισμένος με την ΕΡΤ ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης παραχώρησε συνέντευξη στο «athinorama» και μίλησε για τη νέα θεατρική δουλειά που ετοιμάζει την επόμενη σεζόν στο θέατρο Ήβη, αλλά και για το πόσο ευχαριστημένος είναι από το πρόγραμμα που παρουσιάζει κάθε χρόνο η δημόσια τηλεόραση.

«Θεωρώ την αξία της τηλεόρασης μεγάλη γιατί μπορεί να φτάσει παντού σε κάθε άκρο της χώρας. Πατάς ένα κουμπί και ξαφνικά έχεις μπροστά σου ολόκληρους κόσμους. Θυμώνω με τους ανθρώπους της τηλεόρασης γιατί έχουν αυτό το μέσο στα χέρια τους και πολλές φορές κάνουν κακό. Όλα τα πράγματα είναι θέμα ανθρώπων. Δες τι γίνεται στο εξωτερικό. Το Netflix είναι κακή τηλεόραση; Δες πόσα πράγματα σημαντικά μπορούν να φτάσουν σε όλο τον πλανήτη μέσα από μία τηλεοπτική σειρά», ανέφερε αρχικά ο γνωστός σεναριογράφος και παρουσιαστής και συνέχισε: «Κράτα ένα επίπεδο, αλλά κάνει πολύ λιγότερα πράγματα από αυτά που θα μπορούσε να κάνει. Θα έπρεπε να είναι ένας γίγαντας».

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου, Μαρία Κρύου, αν θα μπορούσε να γίνει μία εκπομπή σαν το «The Voice» στη δημόσια τηλεόραση, ο Γιώργος Καπουτζίδης απαντά: «Γιατί να μην μπορεί; Εκεί, έρχονται άνθρωποι που μπορούν να παρουσιάσουν κάτι, έχουν τις σπουδές τους, το ταλέντο τους στο τραγούδι και αυτό είναι κάτι όμορφο και σημαντικό. Απλά υπάρχει προκατάληψη. Η δημόσια τηλεόραση θα έπρεπε να κάνει τομές.

Δυστυχώς, στη θέση της διεύθυνσης προγράμματος βρίσκονται σε πολλές περιπτώσεις οι ίδιοι άνθρωποι που ήταν και τη δεκαετία του ’90. Τι καινούργιο να φέρουν; Συνήθως τα κανάλια επαναπαύονται σε αυτό που ξέρουν και δεν ψάχνουν για τον επόμενο, γιατί απλά ο παλιός θα τους κάνει “καλά” τη δουλειά. Οπότε οι επιλογές είναι πάντοτε αναχρονιστικές και όχι προοδευτικές. Κόσμος, ο οποίος έχει μια πιο υψηλή αισθητική έχει φύγει πια από την τηλεόραση. Σε ότι με αφορά, πάντα προσπαθώ να μένω πιστός σε αυτό που είμαι και σε αυτό που πρεσβεύω και δεν θα ρίξω το επίπεδο μου, δεν θα αλλοιώσω την αισθητική μου για να κερδίσω κάτι».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.