Σε απευθείας δίκη ο serial killer της Κύπρου

Στον τόπο του εγκλήματος ο Serial Killer -Υπέδειξε το σημείο που πέταξε τα πτώματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζονται οι έρευνες στις λίμνες του «θανάτου».

Στο δικαστήριο οδηγείται οριστικά την ερχόμενη Τρίτη ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος της Κύπρου προκειμένου να ζητηθεί η ανανέωση της κράτησής του προκειμένου να δοθεί χρόνος στους ανακριτές να ετοιμάσουν τη δικογραφία για καταχώρησή της ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Το σενάριο να πάνε οι ανακριτές σε δίκη χωρίς τις δύο σορούς θυμάτων είναι ορατό, αν δεν υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη στις έρευνες που συνεχίζονται στις δύο λίμνες σε Μιτσερό και Ξυλιάτο. Αυτό ουδόλως διαφοροποιεί την κατάσταση και ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς θα αντιμετωπίσει κατηγορίες απαγωγής και φόνου εκ προμελέτης για επτά φόνους καθώς και την υπόθεση του βιασμού γυναίκας. Αυτό που θα ξεκαθαρίσει στο τέλος είναι κατά πόσο θα διεξαχθεί δίκη μόνο για την κατηγορία του βιασμού, αφού ο 35χρονος αρνείται ότι βίασε τη 19χρονη, ενώ παραδέχεται τις δολοφονίες. Κι αυτό νοουμένου ότι ο ύποπτος θα διατηρήσει την ίδια στάση, δηλαδή θα παραδεχθεί τις επτά δολοφονίες ώστε να μην χρειαστεί να γίνει ακρόαση.

Το ιδανικό για τους ανακριτές θα ήταν να φτάσουν στο δικαστήριο έχοντας εντοπίσει όλες τις σορούς των θυμάτων. Υπήρξε παλαιότερα περίπτωση δολοφονίας που έφτασε στις δικαστικές αίθουσες, χωρίς να εντοπιστεί το πτώμα και το δικαστήριο αποδέχθηκε πως επρόκειτο για νεκρό άτομο.

Η Αστυνομία μέχρι στιγμής έχει λάβει για την πρωτοφανή αυτή υπόθεση πάνω από 460 καταθέσεις και 360 τεκμήρια, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από εξετάσεις DNA για ταυτοποίηση θυμάτων. Σύντομα ολοκληρώνει τις έρευνές του επί ηλεκτρονικών δεδομένων το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ συμπληρώθηκαν οι έρευνες για την υπόθεση βιασμού, άσεμνης επίθεσης και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που αφορούν καταγγελία από γυναίκα η οποία υποβλήθηκε μετά τη σύλληψη του 35χρονου.

Στο μεταξύ, οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη συνεχίστηκαν και χθες με αμείωτο ρυθμό, αφού οι εμπειρογνώμονες που τις καθοδηγούν είναι πεπεισμένοι ότι εκεί βρίσκεται το άψυχο σώμα της Μαρικάρ Βαλντέζ, κλεισμένο σε βαλίτσα. Οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι να ελεγχθεί περιμετρικά όλη η λίμνη, ώστε να αποφασιστούν στη συνέχεια τα επόμενα βήματα. Πάντως, δεν αποκλείεται η τρίτη βαλίτσα να έχει σκεπαστεί με όγκους λάσπης και να είναι αδύνατον να εντοπιστεί.

Όσον αφορά στις έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, αυτές είναι στάσιμες αφού έχει δοθεί προτεραιότητα στην Κόκκινη Λίμνη. Στη λίμνη Ξυλιάτου όπως ομολόγησε ο 35χρονος στρατιωτικός, είχε ρίψει τη σορό της 6χρονος Σιέρρα Γκράτζε, κόρης της επίσης δολοφονημένης Μαίρη Ρόουζ, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού. Σύμφωνα με τον 35χρονο, είχε τυλίξει το άψυχο σώμα της 6χρονης σε σεντόνι και στη συνέχεια το έδεσε σε τσιμεντομπλόκ ώστε να είναι σίγουρος ότι θα παραμείνει στον βυθό.

ΠΗΓΗ: philenews.com

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.