Συνεχίζονται οι έρευνες στις λίμνες του θανάτου στην Κύπρο

Συνεχίζονται οι έρευνες στις λίμνες του θανάτου στην Κύπρο

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων.

Ένας μήνας συμπληρώνεται σήμερα από την Κυριακή 14 Απριλίου, που εντοπίστηκε η σορός της Μαρί Ρόους στο φρεάτιο στο μεταλλείο στο Μιτσερό και αποκαλύφθηκε η δράση του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο από τα επτά θύματα, που ομολόγησε ότι δολοφόνησε ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς.

Συνεχίζονται, ωστόσο, οι προσπάθειες για τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας στην Κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό, ενώ αναμένεται να αρχίσουν ξανά και οι έρευνες στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης Σιέρρα.

Σοβαρό εμπόδιο αποτελεί ο μεγάλος όγκος λάσπης εντός της Κόκκινης λίμνης, που έχει ως αποτέλεσμα τη μηδενική ορατότητα στον βυθό της.

Αν η τρίτη βαλίτσα δεν εντοπιστεί ούτε σήμερα, οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν με δυο δύτες ταυτόχρονα.

Στο μεταξύ το σύστημα Sonar αναμένεται να φύγει σήμερα από την Κύπρο, καθώς έχει ολοκληρωθεί η σάρωση και στις δύο λίμνες.

Οι Αρχές σκέφτονται το ενδεχόμενο να μην εντοπιστούν η μία ή και οι δύο σοροί, αλλά προς το παρόν είναι αποφασισμένες να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια, πριν αποφασιστεί ο τερματισμός των ερευνών.

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 450 καταθέσεις, αριθμός ρεκόρ για τέτοιες υποθέσεις, έχουν παραληφθεί 355 τεκμήρια, ενώ υπολείπονται άλλες 100 καταθέσεις.

Στο μεταξύ, ο Κύπριος ιατροδικαστής της Scotland Yard Ανδρέας Μαρνερίδης διενήργησε χθες νεκροτομή επί της σορού που εντοπίστηκε μέσα στην δεύτερη βαλίτσα και πιστεύεται ότι πρόκειται για την 8χρονη Έλενα Μπουνέα, κόρη της Λίβια Μπουνέα.

Οι σοροί των δυο θυμάτων μητέρας και κόρης εντοπίστηκαν σε απόσταση δύο μέτρων η μια από την άλλη στην Κόκκινη Λίμνη.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, μιλώντας στο sigmalive.com, ανέφερε ότι διεξήχθη έρευνα με δύτες τόσο στην ανατολική πλευρά όσο και στην βορειοδυτική πλευρά της λίμνης.

Όπως ανέφερε ο κ. Τράγκολας στόχος είναι να ερευνηθεί όλη η ανατολική πλευρά στην οποία εντοπίστηκαν οι δύο προηγούμενες βαλίτσες αλλά και η βορειοδυτική πλευρά, την οποία υπέδειξε ο 35χρονος, ως το σημείο όπου πέταξε τις βαλίτσες.

Οι στόχοι, όπως μας δήλωσε, θα τοποθετούνται πλέον σε συνεργασία με το Τμήμα Χωρομετρίας.

Αναφορικά με την εφαρμογή του Plan C και τη χρήση του ραντάρ, συνέστησε υπομονή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι βρισκόμαστε σε στάση αναμονής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές έχουν εγγράφως αποταθεί στη Βρετανία για να διερευνηθεί η δυνατότητα αποστολής ραντάρ διείσδυσης εδάφους για να συνδράμει τις έρευνες. Συγκεκριμένα έχουν ετοιμαστεί ερωτήματα με βάση τα δεδομένα που έχει καταγράψει το σόναρ και τη βοήθεια του χειριστή του, ο οποίος έχει εμπειρία και με ραντάρ διείσδυσης.

Αυτό που αναμένεται να απαντηθεί είναι κατά πόσο το ραντάρ είναι κατάλληλο για τις συνθήκες της Κόκκινης Λίμνης και της λίμνης Μεμί. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι συνθήκες και η ορατότητα στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο είναι εντελώς διαφορετικές από ότι στην Κόκκινη λίμνη.

Το Σάββατο δεν διενεργήθηκαν έρευνες στη λίμνη Μεμί καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα της ανάλυσης των ευρημάτων της σάρωσης του βυθού της λίμνης Μεμί με το σόναρ.

Πέραν της ομολογίας του για επτά δολοφονίες, πέντε γυναικών και δυο ανήλικων παιδιών, οι ανακριτές εξετάζουν πλέον και μια νέα υπόθεση, αυτή τη φορά βιασμού γυναίκας.

ΠΗΓΗ: sigmalive.com

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.