Ο Τσιτσιπάς λύγισε από τον Τζόκοβιτς

Ο Τσιτσιπάς λύγισε από τον Τζόκοβιτς

Ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε στον τελικό του τουρνουά της Μαδρίτης.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν εκπληκτικός στον μεγάλο τελικό της Μαδρίτης και επικράτησε με 2-0 σετ του Στέφανου Τσιτσιπα κατακτώντας τον τίτλο, όμως ο Έλληνας τενίστας έδειξε πως η σειρά του… δεν αργεί!

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο πήρε τη νίκη σε βάρος του 20χρονου Έλληνα (No.8) με 6-3, 6-4 σε 92 λεπτά και κατέκτησε τον 33ο Masters τίτλο στην καριέρα του. Φαίνεται να έχει βρει τη φόρμα του την κατάλληλη στιγμή, δηλαδή λίγες μέρες πριν την έναρξη του Roland Garros (26/5)!

Ο 32χρονος Σέρβος μπήκε στο γήπεδο αποφασιμένος να μην την… πατήσει όπως ο Ράφα Ναδάλ. Και έκοψε με τη μία τη φόρα του Στέφανου Τσιτσιπά, που η αλήθεια είναι ότι φάνηκε να έχει έλλειψη ενέργειας στο ξεκίνημα του αγώνα.

Στη συνέχεια βρήκε τον ρυθμό του, ωστόσο ήταν τόσο καλός ο Τζόκοβιτς, που θα έπρεπε να ξεπεράσει τον εαυτό του για να έχει τύχη κόντρα στον τενίστα από το Βελιγράδι…

Δεν χάθηκε ο κόσμος, βέβαια, αφού ο Στέφανος έδειξε και στη Μαδρίτη ότι είναι έτοιμος για πολύ μεγάλα πράγματα!

Ήδη αύριο ανεβαίνει στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του και βάζει πλώρη για ακόμα ψηλότερα. Αυτή την εβδομάδα, άλλωστε, αρχίζει και η… επιχείρηση Ρώμη, όπου θα κυνηγήσει μια ακόμα διάκριση.

Σίγουρα ήταν δύσκολο να «επιστρέψει» ψυχολογικά και σωματικά μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ράφα Ναδάλ χθες το βράδυ… Με τον καιρό θα αποκτήσει την εμπειρία για να κάνει κάτι τέτοιο! Δεν ήταν, πάντως, κακός σήμερα. Απλά έπεσε σε έναν σούπερ αντίπαλο…

Ο Τζόκοβιτς, όπως είπαμε, μπήκε πολύ δυνατά στο αγώνα και το μπρέικ που σημείωσε στο δεύτερο γκέιμ ήταν τελικά αρκετό για να του δώσει το πρώτο σετ, αφού ο Στεφ δεν κατάφερε να απειλήσει το σερβίς του.

Ο Τσιτσιπάς, στο μεταξύ, είχε.. συνέλθει μετά την ψυχρολουσία και παρότι απειλήθηκε στο δεύτερο service game του στο δεύτερο σετ, κατάφερε να μείνει στο ματς μέχρι το 4-4.

Στο σημείο αυτό ο «βράχος» Τζόκοβιτς σημείωσε το καθοριστικό μπρέικ και στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε το τέταρτο ματς πόιντ του, για να φτάσει στην κατάκτηση του τρίτου τίτλου του στη Μαδρίτη.

Με το 33ο Masters του ισοφάρισε τον Ράφα Ναδάλ και πάει στη Ρώμη για να τον ξεπεράσει. Και στη συνέχεια, βέβαια, τον… καλεί το Παρίσι, όπου θα ψάξει τον τέταρτο σερί Grand Slam τίτλο του.

Με φιλοδοξίες θα πάει στα δύο αυτά τουρνουά και ο Στέφανος, ο οποίος είναι ικανός να κάνει… πολλές ζημιές Μεγάλα λόγια δεν θα πούμε, αλλά δεν είναι τυχαίο ότι στοιχηματικά είναι μεταξύ των φαβορί για το Roland Garros…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.