Τα σχέδια του Τσίπρα 15 ημέρες πριν από τις εκλογές

Τα σχέδια του Τσίπρα 15 ημέρες πριν από τις εκλογές

Στον ΣΥΡΙΖΑ επενδύουν στη νέα συζήτηση στη Βουλή για τα θετικά μέτρα.

Όταν η πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος στη Βουλή αυξάνεται λίγο πριν τις εκλογές μόνο επικοινωνιακή σημασία μπορεί να έχει. Ο Γιάννης Σαρίδης είχε στηρίξει και στο παρελθόν τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο με την ψήφο του ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ισχυρίζεται πως βγήκε ενισχυμένος από την τριήμερη διαδικασία στη Βουλή.

Με μια κίνηση «ματ», που δεν ήταν άλλη από την εξαγγελία των μέτρων ελάφρυνσης πιο νωρίς από ότι αρχικά υπολογιζόταν, ο Αλέξης Τσίπρας μετέτρεψε τη συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σε ψήφο εμπιστοσύνης για τα μέτρα που ανακοίνωσε. Οι όποιες αντιδράσεις είχαν ακουστεί, όπως της Κατερίνας Παπακώστα για κάλυψη στον Παύλο Πολάκη, ξεπεράστηκαν αφού η κουβέντα έφυγε αυτομάτως από τον αναπληρωτή υγείας, τουλάχιστον μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στους βουλευτές που τον στηρίζουν.

Όλα συνηγορούν πως στην Ηρώδου Αττικού πρέπει να «λοξοκοιτούσαν» προς τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων που είχε έρθει κοντά με την πλειοψηφία εξαιτίας και της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2019.

Δεν ήταν τυχαία επίσης η κίνηση του πρωθυπουργού, αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη, να ρίξουν χθες τους τόνους της αντιπαράθεσης σε σχέση με τις πρώτες ομιλίες τους οι οποίες προκάλεσαν πολλά σχόλια και αρνητικές εντυπώσεις για το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου που έχουν διαλέξει οι δυο μονομάχοι της εξουσίας.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ξεκάθαρο πως η προεκλογική συζήτηση πηγαίνει αποκλειστικά στα μέτρα ελάφρυνσης περιμένοντας απτά αποτελέσματα τις δυο εβδομάδες που απομένουν μέχρι τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές. Μπορεί στο στρατόπεδο της Κουμουνδούρου να υπάρχει ένα κλίμα ευφορίας, ωστόσο όλοι γνωρίζουν πως ο χρόνος που απομένει είναι πολύ λίγος και περιθώρια για «αυτογκόλ» δεν υπάρχουν.

Τρεις είναι οι σταθμοί για τον πρωθυπουργό μέχρι τις 26 Μαΐου:

– Οι περιοδείες οι δικές του και όλων των κορυφαίων στελεχών που είναι σε πλήρη εξέλιξη και φυσικά η επαφές που θα γίνουν με τον κόσμο και τους τοπικούς φορείς. Σήμερα από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Άρτα, επέλεξε να εμφανιστεί σίγουρος ότι στο τέλος του χρόνου θα υπάρξουν και νέα μέτρα ελάφρυνσης των πολλών δίνοντας στους ψηφοφόρους έναν ακόμα λόγο για να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αύριο ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στο Ιωάννινα.

– Στις 20 Μαΐου θα δοθεί το δώρο του Πάσχα στους συνταξιούχους και από εκεί στο κυβερνών κόμμα ευελπιστούν πως πολλές αναποφάσιστες για την ψήφο τους οικογένειες, που θα δουν το εισόδημά τους να αυξάνεται ενόψει του καλοκαιριού να κατασταλάξουν προς την Κουμουνδούρου.

– Η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφιση των μέτρων ελάφρυνσης που θα φέρει, όπως περιμένουν στο Μαξίμου, τη ΝΔ σε δύσκολη θέση και ενδεχομένως τον πρωθυπουργό για άλλη μια φορά στο βήμα της Ολομέλειας να αναδεικνύει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Πηγή: newpost

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.