Νταμπλούχος Ελλάδος ο ΠΑΟΚ

Νταμπλούχος Ελλάδος ο ΠΑΟΚ

Ένα γκολ του Άκπομ έκρινε τον τελικό με την ΑΕΚ.

Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη: ο ΠΑΟΚ κατέκτησε πανάξια το Κύπελλο Ελλάδας επικρατώντας 1-0 της ΑΕΚ στον τελικό του ΟΑΚΑ και πανηγυρίζει το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του!

Σε ένα ματς που στην περισσότερη διάρκειά του δεν παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο από τις δύο ομάδες, ο Δικέφαλος του Βορρά έκανε πάνω στο χορτάρι περισσότερα σωστά πράγματα από την Ένωση τόσο στον επιθετικό όσο και στον αμυντικό τομέα, αξιοποίησε τη μία από τις λίγες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες και κάπως έτσι έφτασε στην κατάκτηση του τρίτου σερί Κυπέλλου και τέταρτου τίτλου στην εποχή Σαββίδη, από το 2012 και έπειτα.

Κυρίαρχα συστατικά του 77ου τελικού σε ένα… θλιβερά άδειο ΟΑΚΑ ήταν η έλλειψη ρυθμού, η πολλή ένταση, οι δυνατές μονομαχίες και τα αρκετά σκληρά φάουλ. Οι δύο προπονητές προσπάθησαν να κάνουν το παιχνίδι τους, με τον Λουτσέσκου να βγαίνει μεγάλος νικητής στη μάχη της σκακιέρας, αφού ο Χιμένεθ από την πλευρά του μάλλον… έκανε ότι μπορούσε για να μπερδέψει την ομάδα του με το σχήμα και την τακτική που επέλεξε.

Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν μοιρασμένο ως προς την κατοχή και τις φάσεις, αλλά και με πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή ως αποτέλεσμα του άγχους των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να παίξει πιο στρωτά τη μπάλα, ενώ η δε ΑΕΚ επέλεξε να κλείσει τις γραμμές τις και να στοχεύσει κυρίως στο παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Τελικά, στις καθυστερήσεις του, έστω και με λίγη δόση τύχης, ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με το έξοχο γυριστό του Άκπομ μετά από γύρισμα του Πέλκα και να πάρει το πολύτιμο προβάδισμα που κράτησε ως το τέλος του αγώνα.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του ματς σίγουρα βελτιώθηκε, ενώ η ΑΕΚ εμφανίστηκε στο γήπεδο πιο αποφασισμένη και κινητική. Σημαντικές ευκαιρίες -όχι πολλές- χάθηκαν εκατέρωθεν, ενώ στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν και η πολύτιμη βοήθεια του VAR που έσβησε εν τη γενέσει τους τις όποιες σκιές για τα σφυρίγματα του Γερμανού ρέφερι. Όσο η ώρα περνούσε, ο ΠΑΟΚ διαχειριζόταν όλο και πιο άνετα το υπέρ του σκορ πάντως, φτάνοντας σε μια πανάξια νίκη και την κατάκτηση του έβδομου Κυπέλλου της ιστορίας του!

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.