Drones με «αποστολή» Αιγαίο και Μεσόγειο ρίχνει η Τουρκία!

Drones με «αποστολή» Αιγαίο και Μεσόγειο ρίχνει η Τουρκία!

Μία νέα, εξελιγμένη δυνατότητα πρόσθεσε η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας στο τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Anka, στο οποίο ενσωμάτωσε το ραντάρ SAR, ώστε να μπορεί να επιτηρεί το Αιγαίο και τη Μεσόγειο από αέρος για λογαριασμό του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Τη νέα αυτή δυνατότητα του εθνικού τους drone ‘διαφημίζουν’ σήμερα εκτενώς τα τουρκικά ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό Αιγαίο και Μεσόγειος θα τελούν υπό το άγρυπνο ‘μάτι’ της Τουρκίας.

Μέσω του συγκεκριμένου ραντάρ της ΑSELSAN που ενσωματώθηκε στο τουρκικό drone θα υπάρχει η δυνατότητα συλλογής πληροφοριών από μακρινή απόσταση ή ακόμη και μέσα από σύννεφα. Οι ρυθμίσεις του drone μετά τη ‘συνεργασία’ του με το SAR, του επιτρέπουν επομένως να ‘κατασκοπεύει’ λιμάνια, στρατιωτικές βάσεις και άλλους στρατηγικούς στόχους, να συλλέγει πληροφορίες και να τις στέλνει έπειτα στα αρχηγεία του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, το οποίο θα τις επεξεργάζεται και θα δρα αναλόγως…

Επί του παρόντος, η Τουρκία χρησιμοποιεί σχεδόν 20 drones σε διάφορες παραλλαγές και οι ώρες πτήσης των Anka μέχρι στιγμής έχουν φτάσει στις 15 χιλιάδες.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.