Η «Παραλία» της Ταϊλάνδης και του Ντι Κάπριο κλείνει μέχρι το 2021

Η «Παραλία» της Ταϊλάνδης και του Ντι Κάπριο κλείνει μέχρι το 2021

Για άλλα δύο χρόνια θα ισχύει η απαγόρευση έλευσης τουριστών στην ακτή της Ταϊλάνδης που έγινε διάσημη από την ταινία The Beach με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Η παραλία της Ταϊλάνδης που έγινε παγκοσμίως διάσημη χάρη στη ταινία του Ντάνι Μπόιλ «The Beach» με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο θα παραμείνει κλειστή μέχρι το 2021.

Η περίφημη ακτή Maya στο νησί Phi Phi Leh είχε προσωρινά κλείσει πέρυσι μετά τη δραματική αύξηση προσέλευσης τουριστών που επηρέασε σημαντικά το οικοσύστημα της περιοχής.

Πριν από το κλείσιμο, έως και 5.000 τουρίστες την ημέρα επισκέπτονταν την παραλία, με αποτέλεσμα να «πεθάνει» το 80% των κοραλλιών γύρω από τον κόλπο Maya.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης αποφάσισαν να επεκτείνουν τη διάρκεια της απαγόρευσης για άλλα δύο χρόνια για να δώσει χρόνο στο οικοσύστημα της παραλίας να αναρρώσει και να ξανανιώσει.

Η ταινία που έκανε διάσημη την παραλία της Ταϊλάνδης προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2000.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι είναι πολύ δύσκολο να αποκατασταθούν οι καταστροφές καθώς, όπως λένε, η παραλία καταστράφηκε ολοσχερώς μαζί και τα φυτά που την καλύπτουν.

Οι τουρίστες έφυγαν τους τελευταίους 12 μήνες, αλλά στα τιρκουάζ νερά της διάσημης παραλίας επέστρεψαν οι υφαλοκαρχαρίες που απολαμβάνουν τώρα μόνοι τους την ακτή του ΝτιΚάπριο.

Από την άλλη οι ντόπιοι διαμαρτύρονται καθώς έχασαν ένα σημαντικό εισόδημα.

Η «Παραλία» της Ταϊλάνδης και του Ντι Κάπριο κλείνει μέχρι το 2021

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.