Έγραψαν σε σχολείο… 15 πρόβατα για να μην καταργηθούν τα τμήματα

Έγραψαν σε σχολείο… 15 πρόβατα για να μην καταργηθούν τα τμήματα

Οι κάτοικοι του χωριού Crêts en Belledonne, στις Γαλλικές Άλπεις είδαν έκπληκτοι το πρωί να πηγαίνει στο σχολείο ένας βοσκός.

Πίσω του ακολουθούσαν 50 πρόβατα και ένα τσοπανόσκυλο που τα έβαζε σε μια σειρά. Ο βοσκός σταμάτησε έξω από το σχολείο του χωριού, ξεχώρισε 15 πρόβατα από το κοπάδι και πέρασε τη σχολική πύλη. Άφησε τα πρόβατα στο προαύλιο, ξεδίπλωσε κάτι χαρτιά από ένα φάκελο και μπήκε στο γραφείο του διευθυντή του σχολείου.

Τα χαρτιά που όλα ανέγραφαν πιστοποιημένες ημερομηνίες γέννησης των προβάτων τα έδωσε στον διευθυντή προκειμένου να εγγραφούν στο σχολείο. Έτσι θα συμπληρωνόταν ο απαραίτητος αριθμός μαθητών και το υπουργείο παιδείας της Γαλλίας δεν θα μπορούσε να περικόψει ένα από τα 11 τμήματα του σχολείου.

Αυτό ήταν ένα τέχνασμα που έκαναν οι κάτοικοι του χωριού προκειμένου να αποτρέψουν την κατάργηση του τμήματος του τοπικού σχολείου.

Ανάμεσα στους νέους «μαθητές» είναι ο «Baa-bete» και ο «Saute-Mouton» τα προβατάκια.

«Τώρα δεν κινδυνεύουμε να κλείσει κάποιο τμήμα» δήλωσε ένας από τους γονείς που ανέλαβαν την σχετική πρωτοβουλία κατηγορώντας, παράλληλα, το κράτος ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για τους αριθμούς παρά για την καλή ζωή των παιδιών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.